Sigra begeleidt en ondersteunt de deelnemende organisaties door:

  • Individuele coaching van projectleiders van de deelnemende organisaties; 
  • Begeleiden van actieleernetwerken waar projectleiders kennis en ervaring uitwisselen;
  • Het monitoren van de resultaten van de acties.

     

Deelnemers enthousiast over de actieleernetwerken

Akwaaba Zorg

Wil je weten hoe je excellente zorg én werkgeverschap combineert? Andy Simpe, manager bij Akwaaba Zorg, vertelt hoe hij dat leert in het actieleernetwerk magneet. Door het gedachtegoed te omarmen, zetten ze vol in op zeggenschap en autonomie voor medewerkers. Andy deelt hoe zij dit gedachtegoed hebben vertaald naar de praktijk, de veranderingen die dit voor hun medewerkers teweeg heeft gebracht en waarom openheid de sleutel is tot succes. Klik snel door naar het volledige interview.

Zorggroep Amsterdam Oost

Als deelnemer aan het actieleernetwerk magneet heeft Esther Kramer, projectleider van Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO) waardevolle stappen gezet met het gedachtegoed. Esther belicht hun ervaringen, de impact op de werkvloer en het belang van open dialoog. Benieuwd naar de aanpak, inzichten en tips van Esther voor het creëren van een betrokken en tevreden team? Lees dan het interview.

 

Zonnehuisgroep Amstelland

Lonneke Visser, strategisch projectleider van Zonnehuisgroep Amstelland, vertelt over de uitdagingen waar de organisatie tegenaan loopt op het gebied van personeelstekort en het binden van medewerkers. Als deelnemer van het actieleernetwerk behoud, waarin zes organisaties samenwerken, beschrijft Lonneke hoe waardevol het is om ervaringen te delen en hoe het netwerk helpt bij het vinden van oplossingen voor deze uitdagingen. Lees meer. 

Amsta

In het actieleernetwerk onboarding werken tien organisaties aan een betere onboarding. Een beter onboardingsproces leidt tot een positieve werksfeer en stelt zorgmedewerkers in staat om beter hun werk te doen. Daarmee zetten de tien Sigra-leden mooie stappen om excellente werkgevers te worden. Hoe ervaren de leden hun deelname? Wat leren zij van elkaar en welke stappen zetten ze in hun eigen organisatie? Sigra sprak met Erika Aalbers, adviseur leren en ontwikkelen bij Amsta, over haar ervaring met het actieleernetwerk onboarding. Lees meer. 

 

Verpleegkundigen kiezen koers

Reade- lid van Sigra- past het Magnet gedachtegoed succesvol toe en kent geen personeelstekorten. Bij Reade staan de verpleegkundigen centraal en nemen zij het voortouw. Ontdek hoe zij dit gedachtegoed in praktijk hebben gebracht. Download de publicatie 'Verpleegkundigen kiezen koers'

Verpleegkundige

Meer informatie