Ervaringen van tijdelijke medewerkers tijdens corona

Bas Oei, IC-buddy bij OLVG: 'Ik voelde mij geroepen'

Twee jaar geleden werkte arts-onderzoeker Bas Oei nog in het ziekenhuis, als basisarts op de afdeling chirurgie. Sinds een aantal weken is Bas weer teruggekeerd om, naast de 32 uur die hij werkt aan zijn promotieonderzoek, te zorgen voor coronapatiënten.

‘Eigenlijk miste ik ook de kliniek, het rondlopen op de SEH en het helpen van patiënten. Toen deze pandemie zich uitbreidde en ik hoorde dat er hulp nodig was, heb ik mij gelijk aangemeld. Ik voelde mij ook enigszins geroepen, thuis zitten voelt dan niet goed.’ 

Lees verder

Gerda de Vink, ingezet bij Magentazorg: 'De basis verleer je niet' 

Twintig jaar geleden stond Gerda de Vink nog dagelijks aan het bed als verpleegkundige IC en CCU. Tegenwoordig runt ze haar eigen bedrijf als instructeur in EHBO, BHV en Veiligheid voor o.a. politie en brandweer.

De lessen liggen stil en de nood in de zorg is hoog, dus was de keuze voor Gerda snel gemaakt. Ze meldde zich als oud-verpleegkundige aan. Zo werd ze als een van de eerste matches gekoppeld aan de COVID-afdelingen bij Magentazorg in Alkmaar. 

Lees verder

Aline Koning en Mario Gommeren, ingezet bij Zorggroep Amsterdam Oost

 Aline Koning, 18 jaar uit het vak van verpleegkundige en sindsdien in de zorgbemiddeling en Mario Gommeren, 36 jaar uit het vak van psychiatrisch verpleegkundige, momenteel purser bij KLM. Aline en Mario zijn ingezet bij Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO). Beide oud-verpleegkundigen stuitten op de oproep om ‘extrahanden’. Toen ook de nood bij de verpleeghuizen bekend werd, stonden ze paraat om bij te springen en zo het vaste zorgpersoneel te ondersteunen.

Aline Koning vertelt: ‘Na nog geen 24 uur nadat ik mij had opgegeven werd ik al gebeld!’ Nodig was het zeker. In een korte tijd waren er bij ZGAO veel medewerkers besmet geraakt met het coronavirus en was er een groot personeelstekort. Dat was voor beide spannend.

Lees verder

extrahandenvoordezorg