Verbeteren van digivaardigheid: Selfguide als oplossing

ViVa! Zorggroep wil de digivaardigheid van hun medewerkers vergroten als onderdeel van hun "leren en ontwikkelen" initiatief. Dankzij een succesvolle samenwerking tussen de afdelingen ICT & Informatievoorziening en Opleiding & Ontwikkeling implementeerde ViVa! het platform Selfguide. Met Selfguide kunnen medewerkers instructies maken en opvragen voor de applicaties die ze binnen ViVa! gebruiken.

Gestandaardiseerde instructies voor effectief digitaal leren

Het platform ontwerpt instructies op een gestructureerde en consistente manier. Het doel is medewerkers te ondersteunen bij het documenteren van hun acties binnen een specifieke applicatie. Het platform neemt de handelingen van gebruikers in een applicatie op en gebruikt deze om stapsgewijze instructies te genereren, met eventuele begeleidende tekst en uitleg bij elke stap.

Gebruiksvriendelijk platform voor instructies en naslagwerk

Dankzij dit platform kunnen gebruikers gemakkelijk te volgen instructies maken, waarbij alle benodigde informatie wordt verstrekt. Personen kunnen de instructies gebruiken om anderen te helpen bij het begrijpen en uitvoeren van specifieke taken in een applicatie, of ze kunnen ze zelf gebruiken als naslagwerk om een bepaalde taak te volbrengen.

Organisatiebrede campagne: stimuleren van Selfguide-gebruik

ViVa! voert een organisatiebrede campagne om het gebruik van Selfguide te bevorderen en een gevoel van eigenaarschap te stimuleren. Het doel is om medewerkers enthousiast te maken om Selfguide te gebruiken en hen aan te moedigen om zelf instructies te maken. De verwachting is dat zowel het aantal gebruikers als de kwaliteit van de instructies op het platform blijven groeien.

Met Selfguide als instrument voor digivaardigheid, zet ViVa! Zorggroep zich in om medewerkers te inspireren in hun leer- en ontwikkelingsreis. Door middel van gestructureerde instructies en een gebruiksvriendelijk platform, streeft ViVa! naar een groeiend aantal medewerkers die het platform gebruiken en hoogwaardige instructies, terwijl het de waarde van eigenaarschap binnen de organisatie bevordert.

Ook Stichting Sint Jacob zet zich in om de digivaardigheden van medewerkers te verbeteren. Zij maken digitale vaardigheden inzichtelijk via handige A4-flyers. Lees daar in dit nieuwsbericht meer over. 
 

Transitiemiddelen Kennemerland 2023

Kennemerhart, Stichting Sint Jacob, Viva! Zorggroep, Zorgbalans, de Zorgspecialist, Pro Senectute en de Reigershoeve werken aan vijftien unieke projecten ter bevordering van de ouderenzorg. Ze maken daarbij gebruik van de Transitiemiddelen VVT 2023. De organisaties nemen de leiding in de projecten, terwijl Sigra ondersteunt bij het programmamanagement. De transitiemiddelen bestaan uit het regionale stimuleringsbudget, beschikbaar voor de ouderenzorg. 

verpleegkundige

Meer informatie