Focus op digitale basisvaardigheden voor alle medewerkers

Sint Jacob werkte in 2022 actief aan het inzichtelijk maken van digitale basisvaardigheden voor al hun medewerkers. Zoals de vaardigheid werken met Youforce, een applicatie waarmee medewerkers hun HR-zaken regelen. Ook werken met Ortec, waarmee medewerkers hun rooster in kunnen zien en de personeelsplannning, is een digitale vaardigheid.

Specifieke aandacht voor zorggerelateerde applicaties

Sint Jacob besteed ook aandacht aan de digitale vaardigheden van zorgmedewerkers voor de specifiek op zorg gerichte applicatie zoals ONS (onder meer het elektronisch clientdossier), Medimo (applicatie voor voorschrijven van medicatie en toedienregistratie)en Qura Portal (applicatie voor instellen van domotica). Daarbij maken ze onderscheid tussen vaardigheden die vereist zijn op mobiele telefoons via apps en vaardigheden die voornamelijk nodig zijn voor deskundigheid op laptops of desktopcomputers.

Overzichtelijke communicatie via handige A4-flyers

Om deze vaardigheden duidelijk te communiceren, heeft Sint Jacob handige A4-flyers ontwikkeld. Deze flyers bieden de medewerkers een overzicht van wat er van hen wordt verwacht en waar ze eventueel ondersteuning kunnen krijgen van een digicoach of ervaren zorgcollega.

Zo zorgt Stichting Sint Jacob ervoor dat hun medewerkers zich zelfverzekerd en bekwaam voelen in het gebruik van digitale tools en applicaties.
 

Transitiemiddelen Kennemerland 2023

In de regio Kennemerland zetten zeven VVT-organisaties de transitiemiddelen VVT 2023 in voor vijftien projecten die gericht zijn op het bevorderen van de ouderenzorg. De organisaties zijn Kennemerhart, Stichting Sint Jacob, Viva!zorggroep, Zorgbalans, de Zorgspecialist en de Reigershoeve. De organisaties nemen de leiding in de projecten, terwijl Sigra ondersteunt bij het programmamanagement. De transitiemiddelen bestaan uit het regionale stimuleringsbudget, beschikbaar voor de ouderenzorg. 

verpleegkundige

Meer informatie