Ontdekdezorg week 2021

De Ontdekdezorg week vindt dit jaar plaats van 22 t/m 27 maart. Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus verloopt deze dit jaar online. De week richt zich op het interesseren van potentiële zij-instromers en herintreders in een baan in zorg en welzijn. Sinds 2020 sluit de Ontdekdezorg week aan bij de landelijke Ik Zorg campagne. Naast de landelijke campagne, zal er ook binnen de SIGRA regio aandacht worden besteed aan deze week. Een groot aantal SIGRA-leden nam al aan de vorige 7 edities (voor 2020 de Week van Zorg en Welzijn) deel. Op de bijeenkomst van 26 januari informeerden we hoe jouw organisatie dit jaar kan deelnemen aan de week. 

Zo kan jouw organisatie aan de Ontdekdezorg week deelnemen 

De activiteiten tijdens de Ontdekdezorg week 2021 worden in verband met het coronavirus allemaal digitaal georganiseerd. Deelnemers komen dit jaar dus niet fysiek langs bij de zorgorganisaties. Er zijn verschillende mogelijkheden om met jouw organisatie deel te nemen aan de week:

 • Via het landelijk platform van de Ontdekdezorg week
  Via het landelijk platform kunnen deelnemers online kennis maken met organisatie in zorg en welzijn: de Ontdekdezorg markt. Hier kun je je als organisatie presenteren door middel van onder andere een video, de website, en een beschrijving van je organisatie. Met behulp van een kalender en contactfunctie kunnen deelnemers direct contact met je opnemen en een afspraak inplannen. Daarnaast kan je als organisatie zelf online kennismakingsmomenten organiseren, zoals bijvoorbeeld een live Q&A. Kandidaten kunnen filteren op werkgebied, postcode en branche en komen zo bij de pagina en/of activiteiten van jouw organisatie terecht. 

  In onderstaand filmpje worden de mogelijkheden van het landelijk platform nog een uitgelegd. 

 • Via de regionale voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd door SIGRA
  Vanuit SIGRA organiseren we tijdens de week twee voorlichtingsbijeenkomsten voor geïnteresseerden in onze regio. 1 voor de regio Noord-Holland Noord/Zaanstreek-Waterland (dinsdag 23 maart) en 1 voor de regio Amsterdam (donderdag 25 maart). SIGRA zal tijdens dit evenement zorgen voor de opening/het plenaire gedeelte en voor promotie van het evenement. We werken hierin samen met het UWV van beide regio’s. Graag geven we jullie de mogelijkheid om na het algemene gedeelte iets te vertellen over bijvoorbeeld jouw organisatie/de deelsector/jouw zij-instroom trajecten of andere informatie. Lees in de presentatie van de informatiebijeenkomst van 26 januari j.l. meer over de regionale bijeenkomsten (vanaf sheet 13). 

 • Via het landelijke platform én de regionale voorlichtingsbijeenkomsten
  Uiteraard is het mogelijk om zowel de informatie op het landelijke platform te delen als deel te nemen aan de regionale voorlichtsbijeenkomsten. 

Aanmelden en meer informatie

Wil je jouw organisatie op het landelijk platform plaatsen en/of deelnemen aan de regionale activiteiten, stuur dan een mailtje naar opendagzorgenwelzijn@sigra.nl

Voor het landelijke platform lever je informatie bij SIGRA aan, hiertoe ontvang je twee in te vullen formulieren. Deze formulieren ontvangen we graag uiterlijk vrijdag 19 februari retour. De website zal op maandag 1 maart live gaan. 

 Voor meer (actuele) informatie over de week kijk je op www.ontdekdezorg.nl/week

 

De Zorg Springt Om Jou en Ontdekdezorg week

Wij krijgen meerdere geluiden binnen dat SIGRA-leden worden benaderd door de eigenaren van een campagnepakket: ‘De Zorg Springt Om Jou’ en of/hoe dit samenhangt met de campagneweek ‘Ontdekdezorg week’. 

 • Heel Holland Zorgt, de partij achter de campagne, kennen wij als partij, omdat er in het verleden mee is samengewerkt in een vorm van een krant en een uitzending op televisie. Momenteel is er geen samenwerking. Heel Holland Zorgt heeft dit jaar zelf een campagne opgezet. Daarnaast adverteren zij met diverse logo’s/samenwerkingen op hun site (Ik Zorg campagne, Ontdekdezorg week, Sterk in je Werk, extrahandenvordezorg), maar dit klopt niet helemaal, omdat er geen samenwerking is. We zijn in gesprek om de logo’s dan ook te laten verwijderen.
 • Heel Holland Zorg biedt een campagnepakket aan met commerciële insteek waarbij je bijvoorbeeld ruimte in een speciale krant kunt inkopen. Ze doen dit voor het eerst in deze vorm, dus de resultaten zijn niet bij ons bekend. Wij hebben echter in het verleden ervoor gekozen hier  niet meer aan mee te doen, omdat we de middelen (huis-aan-huis krant), na onderzoek over het bereik, niet meer vonden passen bij onze doelen. Daarnaast biedt Heel Holland Zorgt ook andere diensten aan tegen betaling.
 • De editie van aankomende Ontdekdezorg week (website, activiteiten, mediacampagne- en uitingen en offline promotie, wat landelijk door Regioplus en regionaal in onze regio door SIGRA wordt georganiseerd) is voor jullie kosteloos/gratis. Dit hoort bij onze dienst vóór onze leden.  

Uiteraard verwelkomen wij elk initiatief dat aandacht geeft om meer medewerkers naar de sector zorg en welzijn te trekken. Echter, om misverstanden te voorkomen, willen we je er op wijzen dat beide initiatieven (‘Ontdekezorg week’ en ‘De zorg springt om jou’) op zichzelf staan.