Eén gezamenlijk aanmeldportaal tijdelijke zorg voor huisartsen!

Aanmeldportaal Tijdelijk Zorg Amsterdam

Via het telefoonnummer 020 2628112 kunt u als huisarts 24 uur per dag en 7 dagen in de week patiënten aanmelden voor tijdelijke opname in de ouderenzorg.

Het gaat om eerstelijns verblijf (ELV) en crisisopname (WLZ) in Amsterdam.
Dit telefoonnummer is hetzelfde nummer dat ook wordt gebruikt voor het Aanmeldportaal Amsterdam Noord, dat nu onderdeel is van het Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amsterdam. 

Voordelen

 • u hoeft maar 1 telefoonnummer te bellen;
 • u hoort direct of er een bed beschikbaar is;
 • een deskundige medewerker regelt samen met u een opname.  

Hoe werkt het?

 1. Voordat u belt, verzamelt u de gegevens van de patiënt. Zo kunnen we u zo snel mogelijk helpen.
  Bekijk de Route voor Huisartsen Tijdelijke Zorg om te bepalen welke stappen u moet nemen.
  Gebruik het Afwegingsinstrument bij het verzamelen van alle benodigde gegevens.
 2. U belt het telefoonnummer 020 2628112 voor het regelen van de opname.
 3. U voert de postcode van de patiënt in en wordt direct doorgeschakeld naar de ouderenzorg organisatie in het woongebied van de patiënt. 
 4. Mocht er geen bed vrij zijn, dan kunt u uw patiënt op een wachtlijst plaatsen. U wordt teruggebeld zodra er een plek vrij is.
 5. Tijdens kantooruren kunt u dit nummer bellen voor zowel aanmeldingen als algemene vragen over tijdelijke opname en/of consultatie.
 6. Het nummer is buiten kantoortijden alléén te gebruiken voor aanmeldingen tijdelijke zorg.

Belangrijk

 • Bespreek voordat u belt met uw patiënt/familie of men voorkeur heeft voor opname dichtbij huis of elders in Amsterdam.
 • Als u een opname aan ziet komen of kunt plannen, bel ons dan op werkdagen tijdens kantooruren. Zo hebben we voldoende tijd om de opname samen met u en de patiënt goed te regelen en is het telefoonnummer in de avonduren beter bereikbaar voor dringende zaken. 

Uw feedback is welkom!

Het aanmeldportaal is een nieuwe manier van werken. De eerste drie maanden houden we extra in de gaten hoe het loopt. Daarom ontvangen we graag uw feedback via huisartsenkringamsterdam@lhv.nl.