Bij steeds meer zorgverleners, zoals huisartsen en ziekenhuizen, in de regio Amsterdam kun je je PGO gebruiken. Ook VVT-instellingen sluiten zich één voor één aan. PGO’s zijn nieuw en nog volop in ontwikkeling.

Grip op eigen gezondheid

Een PGO is een hulpmiddel voor iedereen die zelf zijn gezondheid in de gaten wilt houden. In een patiëntenportaal zie je informatie van één zorgverlener, maar in een PGO kun je de medische gegevens van al je zorgverleners verzamelen op één plek. De patiënt kan zo zelf de regie houden op de eigen gezondheid. Bij zorgverleners met een MedMij-label kun je een PGO gebruiken. Dit label betekent dat de zorgverlener veilig medische gegevens uitwisselt met een PGO.

Gezamenlijke communicatie in regio Amsterdam

Deze maand start regio Amsterdam gezamenlijk de communicatie richting hun patiënten, onder de noemer ‘Bij ons kun je je PGO gebruiken’. Daarmee hopen ze personen die zorg ontvangen te attenderen op PGO en een boost te geven aan het aantal zorgontvangers dat hun gegevens en documenten ophaalt. Sigra speelt een coördinerende rol in het bevorderen van de uitwisseling met PGO's in de regio Amsterdam door het faciliteren van samenwerking tussen verschillende zorgorganisaties en het delen van kennis en gebruikerservaringen. Lees meer over PGO op pgo.nl of ga naar deze pagina om meer weten over de rol van Sigra.

Vragen van patiënten 

Op PGO.nl vind je algemene informatie en antwoord op veel gestelde vragen. De DigiHulplijn kan patiënten helpen met praktische vragen, zoals het installeren van een PGO-app of het aanmaken van een account. De DigiHulplijn is gratis bereikbaar via 0800 1508 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. PGO.nl organiseert webinars op woensdag 5 april, donderdag 6 april en donderdag 11 mei waarin ze uitleggen wat je nu al kunt met een PGO. Voor meer informatie over de webinars klik je hier.

Meer informatie