Aanpak lost meerdere problemen in de zorg tegelijkertijd op

Dit initiatief lost verschillende problemen tegelijkertijd op, waaronder het integreren van anderstaligen en statushouders in de maatschappij en het verminderen van het personeelstekort in de zorg. Bovendien kunnen zorgorganisaties door deze aanpak beter inspelen op de vragen van de multiculturele cliëntgroep.
 

Succesvolle begeleiding en motivatie leiden tot 90% slagingspercentage anderstaligen in zorgopleiding

Door de goede begeleiding en de enorme motivatie van deze studenten is het slagingspercentage van de deelnemers 90%, vergelijkbaar met dat van de reguliere zorgopleidingen. De deelnemers zijn na de opleiding niveau 3 (VIG en MZ) gediplomeerd en hebben een baan.
 

Coalitie groeit naar tien zorgorganisaties en neemt deel aan adviesraad ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Tien zorg- en welzijnsorganisaties hebben zich inmiddels aangesloten bij de coalitie Anderstaligen opleiden in de zorg, naast de initiators Kennemerhart, het Nova College Haarlem en de gemeente Haarlem. Sigra vertegenwoordigt de zorg-en welzijnsorganisaties en neemt deel aan de adviesraad bij het ministerie SZW, met ondersteuning van International Organisation of Migration (IOM), om blijvende oplossingen te vinden op basis van de geleerde lessen.

Ben je geïnteresseerd in het bevorderen van instroom van anderstaligen in de zorg of wil je deelnemen aan dit project? Neem dan contact op met Wilma JansenRenske van der Linden of Nicole Ranzijn. 
 

Stem nu op Anderstaligen opleiden in de zorg – een inspirerend project voor integratie en werkgelegenheid

Stem direct via deze link. Op 15 maart 2023 sluit de stembus.
Wil je meer weten over de aanpak Anderstaligen opleiden in de zorg? Bekijk dan de video: 

De Impactmakersprijs 2022: dé prijs voor inspirerende en impactvolle arbeidsmarktprojecten in zorg en welzijn
 

De Impactmakerprijs is de prijs waarbij werkgevers en werknemers delen in het succes. Tijdens het Impactsymposium op 16 maart 2023 vindt ook de finale van de Impactmakerprijs plaats. Dit jaar kent de Impactmakerprijs twee winnaars: één gekozen door een vakjury en één publieksprijs.
Stemmen kan tot 15 maart 2023. 

Actie Leer Netwerk, Ministerie van VWS, RegioPlus bundelen krachten voor Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg


In 2020 organiseerde het Actie Leer Netwerk voor het eerst de Impactmakerprijs, met ondersteuning van partners het ministerie van VWS en RegioPlus. Het nieuwe programmaplan 'Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg' van het ministerie van VWS richt zich op het aanpakken van uitdagingen in de arbeidsmarktaanpak van zorg en welzijn, waarbij het Actie Leer Netwerk het ministerie ondersteunt door goede voorbeelden te delen. RegioPlus en de aangesloten regionale organisaties streven naar een optimaal functionerende arbeidsmarkt in de zorg. Samen organiseren zij de Impactmakerprijs voor inspirerende arbeidsmarktoplossingen in zorg en welzijn.

Meer informatie