Over stress

Stress is een aandoening die voorkomt bij werknemers die aanvankelijk gedurende een langere periode zonder problemen hebben gewerkt. Gaandeweg kan dit veranderen en is rust opeens niet meer zo vanzelfsprekend. COVID-19 doet daar nog een schepje bovenop.

Soms is het hebben van een groot verantwoordelijkheidsgevoel de aanleiding. Ook het willen hebben en behouden van controle kan aanleiding zijn voor meer vermoeidheid en controleverlies over emotionele en cognitieve processen. Een depressieve stemming en spanningsklachten komen vaak voor. Wanneer je té veel verantwoordelijkheid voelt en klachten ervaart, is het hoog tijd om hiermee aan de slag te gaan!

 

Inhoud van de workshop

  • Reflectie op jouw situatie
  • Inzicht in persoonlijke processen rondom spanning
  • Inzicht in (belemmerende) overtuigingen
  • Kennismaking met technieken om stress te hanteren

Over de coach

Marja Dekker sinds 2004 coach en loopbaanadviseur. Ze beschikt over een schat aan praktische werkvormen, modellen en interventiemethodieken. Met haar programma's helpt ze kandidaten om een volgende loopbaanstap te realiseren.

"Leven is naar mijn idee meer dan alleen maar werken en inkomen genereren. Het bijsturen van een carrière kan van onschatbare waarde zijn als het gaat om levensgeluk. Ik heb een onderzoekende geest en ben pragmatisch én intuïtief in mijn aanpak. Met geduld en respect luister ik naar mijn gesprekspartner(s). Niets is meer inspirerend voor mij dan andermans visie en denkpatroon verbreden en samen het potentieel te ontdekken." 

Marja Dekker

Meer informatie