Werkgevers en kandidaten ontmoeten elkaar

De werkgevers gaven presentaties van 15 minuten over hun organisaties en stelden de kandidaten hen vragen. Tijdens de online lunch, gaven alle kandidaten een pitch van één minuut over zichzelf en hun motivatie voor de zorg. Daarna was het de beurt van de werkgevers om de vragen te stellen. De bijeenkomst was online, maar dat deed niet af aan de interactie en het was zeker ook niet minder spannend voor de deelnemers. Het was een hele mooie en inspirerende bijeenkomst, en alle lof voor de enthousiaste deelnemers.
 

Hoe nu verder?

  • Zowel de studenten als de werkgevers geven hun voorkeur door aan de HvA. Werkgevers doen dit via Petra Moltmaker p.r.moltmaker@hva.nl. Bij het maken van een match wordt geprobeerd hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.
  • In januari starten de kennismakingsgesprekken.

  • Vanaf 10 februari starten de snuffelstages van één dag in de week. In totaal gaat het om achttien stagedagen. Er hebben zich acht organisaties gemeld die samen ongeveer twintig stageplekken bieden. Dit is een ontzettend mooi resultaat.

Over het Oriëntatiejaar zorg en welzijn voor statushouders

Op 1 november 2021 zijn negentien studenten gestart met het Oriëntatiejaar zorg en welzijn voor statushouders. Dit project is in samenwerking met het UAF, de Hogeschool van Amsterdam (HvA), ROC Amsterdam en de gemeente Amsterdam opgezet. Tijdens het oriëntatiejaar maken de studenten kennis met de Nederlandse zorg en werken zij aan taalontwikkeling. Ook lopen zij twintig weken snuffelstage bij een werkgever in de zorg om ervaring op te doen met werken in de zorg, patiëntencontact en de werkcultuur. Na behalen van het certificaat, kunnen zij een vervolgopleiding op mbo 4- of hbo niveau in de zorg en welzijn kiezen.

 

Meer informatie