Voorwaarden subsidieregeling Coronabanen

De nieuwe voorwaarden voor regeling Coronabanen in de zorg zijn samengevat in zes punten:

 1. Maximaal zes maanden
  Je kunt in totaal (voor aanvraagperiode 1 en aanvraagperiode 2 samen) maximaal zes maanden subsidie per medewerker aanvragen.
 2. Minimaal twintig uur per week
  De medewerkers moeten gemiddeld minimaal twintig uur per week werken, gedurende een periode van minimaal twee en maximaal zes maanden.
 3. Directe link coronacrisis
  De medewerkers zijn bovenformatief. Hun werkzaamheden hebben een directe link met de gevolgen van de coronacrisis voor de zorg.
 4. Niet twee keer subsidie voor één functie
  De functies mogen niet ook op een andere manier bekostigd worden. Bijvoorbeeld door een andere subsidieregeling. 
 5. Tussen 1 januari en 1 oktober 2021 gecreëerd
  De coronabanen moeten na 1 januari 2021 en uiterlijk op 1 oktober 2021 zijn gecreëerd. Daarnaast mag je in de tweede aanvraagperiode alleen subsidie aanvragen voor medewerkers die je vanaf 1 juli 2021 inzet. 
 6. AGB-registratie
  Na het indienen van uw aanvraag wordt de organisatie gecontroleerd op een geldige AGB-code en een WTZI-toelating met behulp van het KvK-nummer. Heeft u geen AGB-code? Dan wordt gecontroleerd of je een WTZI-toelating heeft.

Organisaties kunnen de subsidie voor de tweede periode van 14 tot en met 25 juni aanvragen. Verlengen van coronabanen uit tijdvak 1 is mogelijk, zolang de totale duur de zes maanden niet overschrijdt. 

Inspiratie voor het inzetten van coronabanen

Een jaar is alweer verstreken sinds corona een onderdeel werd van ons leven. In een recordtempo werden en worden er extra medewerkers ingezet om de zorg te ontlasten. Het snel meebewegen in deze crisis gaat niet zomaar. Het vraagt om de nodige aanpassingen in het HR-proces. Welke goede dingen heeft corona ons op HR-vlak gebracht? 

In een Sigra-verhalenreeks delen HR- en (tijdelijke) medewerkers hun ervaringen. Zo vertelde ouderenzorgorganisatie De Zorgcirkel over de flexibele mogelijkheden die de organisatie biedt aan herintreders. GGZ-organisatie Arkin hoe zij op een creatieve manier omgaan met coronabanen die zijn bedoeld voor ondersteuning van de zorg.

Meer informatie