Doe mee met de LOB Experience en presenteer je vakgebied

Tijdens het evenement 23 en 24 maart willen we jongeren direct in contact brengen met professionals uit de verschillende werkvelden om ze te enthousiasmeren voor een baan of studie in zorg en welzijn. Samen met onze leden richten wij een stand in om een aantal werkvelden in de sector zorg en welzijn te vertegenwoordigen. Denk bijvoorbeeld aan eerstelijnszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg, geestelijk gezondheidszorg en welzijn. Wil je jouw vakgebied en of werkveld presenteren en vmbo- en mbo-studenten inspireren en binden? Doe dan mee. 

  • Bedenk bijvoorbeeld een innovatieve 'doe-activiteit' of iets anders waarmee jongeren ervaren hoe het is om te werken in zorg en welzijn. 
  • Vraag een zorg- of welzijnsprofessional mee zodat hij of zij de scholieren een zo goed mogelijk beeld kan geven van de praktijk. 
     

Praktische informatie 

Sigra draagt zorg voor stand, de basisinrichting, aankleding en coördinatie. Naar aanleiding van de aanmeldingen vragen we eventueel een kleine bijdrage. Dit zal niet meer zijn dan €500. Samen zorgen we ervoor dat de op 23 en 24 maart aanwezige jongeren een zo volledig mogelijk beeld krijgen van onze sector.

Dinsdag 24 januari van 14.30 tot 16.00 organiseren we een online informatiebijeenkomst waar je meer hoort over hoe je als organisatie mee kan doen en voorbereiden.  

Meld je aan voor de online informatiebijeenkomst 

Heb je vragen hierover? Of mail je interesse naar Waheeda Abdoelrahman, info@komwerkeninzorgenwelzijn.nl 
 

Meer over Skills Finals 

Het evenement is de finale van een jaarlijks terugkerend vmbo- en mbo-programma, waarbij leerlingen en studenten op het hoogste niveau hun talenten laten zien. Tijdens het tweedaagse finale-evenement Skills The Finals strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten naar kampioenschap in een vakgebied.  Tegelijkertijd gaan we jongeren enthousiast maken over werken in zorg en welzijn. Naast de wedstrijden is er voor bezoekers De LOB Experience (LOB = Loopbaanoriëntatie en -Begeleidingsprogramma). Dit programma is speciaal voor scholen ingericht die hun leerlingen en studenten kennis willen laten maken met allerlei beroepen. Bezoekers gaan langs diverse beroepen en zien zo jonge vakmensen aan het werk. Ook gaan zij aan de slag met opdrachten en (doe-)activiteiten waardoor zij kennismaken met de beroepen. Hier lees je meer over het evenement: 

Skills The Finals | WorldSkills Netherlands

De LOB Experience | WorldSkills Netherlands

schouderklop