Drie dagen, negen uitdagingen

Gedurende drie inspirerende dagen zijn negen uitdagingen door de deelnemende teams succesvol aangepakt, met ondersteuning van coaches en experts. De verrassende oplossingen beloven veel goeds voor de toekomst van de zorg en welzijn. 
 

Samenwerken aan oplossingen

De teams werkten samen aan drie thema's: 

  • Gezondere leefomgeving: Hoe kunnen we de leefomgeving van Amsterdammers verbeteren, zodat ze in elke levensfase, van gezond opgroeien tot vitaal ouder worden, gezond kunnen leven? 

  • Inclusie & Diversiteit: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedere Amsterdammer (digitale) toegang heeft tot zorg, gezondheid en welzijn en zich gezien en (h)erkend voelt? 

  • Veerkracht: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Amsterdammers zich veerkrachtig voelen, omkijken naar elkaar en sociale verbinding ervaren zodat ze beter met dagelijkse uitdagingen of met tegenslag om kunnen gaan? 
     

Elk thema een winnaar 

Elk thema kreeg een winnend team toegewezen: 

  • Gezonde Leefomgeving: Team #6 'Het Ei-team' voor de uitdaging "Krachtvoer: Eiwit belang voor ouderen". 

  • Diversiteit & Inclusie: Team #5 'FlexFlits' voor de uitdaging "Overzichtelijke cliëntinformatie voor meer persoonlijke zorg". 

  • Veerkracht: Team #4 met 'Harry de Hoofdwacht' voor de uitdaging "Een kopzorg minder voor VIPs".
     

Hoe nu verder 

Na de hackathon worden de teams geholpen met de doorontwikkeling van hun oplossing. Tijdens een follow-up event op 4 juli zijn er nuttige workshops en laten de teams zien welke stappen ze hebben gezet. Ook ligt er een prijs voor verdere verfijning van de oplossingen in het verschiet (doorontwikkelprijs).  

Trots op samenwerking

Sigra is trotse partner van Hacking Health Amsterdam. Samen werken we aan oplossingen met als doel om de gezondheid en welzijn te verbeteren en de zorg- en welzijnssector toekomstbestendig te maken.

 

Meer informatie