Programma

14.00 uur     Welkom en introductie door Nicole Ranzijn (Sigra)

14.10 uur     Keynote speech: 'Mentaal kapitaal -  het versterken van mentale veerkracht' door dr. Elke Geraerts. Als doctor in de psychologie bekleedde Elke posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam, waar ze internationale bekendheid vergaarde met haar gedegen onderzoekswerk. Elke schreef meerdere boeken, waaronder de bestseller 'Mentaal Kapitaal en is oprichter van Better Minds at Work

15.15 uur     Koffiepauze

15.20 uur  Gezonde medewerkers, gezonde organisaties!: de geleerde lessen. Welke gezamenlijke lessen zijn er? Wat zouden zij nu anders doen? Hoe zien de projecten er in de toekomst uit? En wat was het meest memorabele moment? We horen het van de vijf ESF-projectleiders in een panelgesprek.

15.45 uur     Pauze

15.50 uur     Breakout-sessies

Sessie 1: 'Hoe je mensen dichter bij zichzelf en daardoor dichter bij de ander brengt- Leef je eigen leven!' – Brentano. Zorgorganisatie Brentano werkt vanuit de visie 'leef je eigen leven'. Bewoners blijven zo dicht mogelijk bij hun eigen normen en waarden, ideeën en gewoontes. Maar hoe doe je dit als ook zorgmedewerker? Zorgmedewerkers willen aandacht hebben voor de vragen van bewoners, familieleden en wat er wordt gevraagd vanuit de organisatie. Hoe lukt het om in de hectiek ook nog te doen waar je zelf blij van wordt? Bij Brentano kunnen zorgmedewerkers dit ontdekken bij de training Behoud en werkplezier. In deze sessie nemen ze je hierin mee. Sprekers: Ans Koppers (HR-adviseur) en Marjolein Wouters (teamcoach).

Sessie 2:  'Aan de slag met werkgeluk. Hoe doe je dat? Van medewerkers, voor medewerkers!' - Evean. Evean maakt je deelgenoot van hun bottom-up aanpak om het werkgeluk van medewerkers te vergroten. Ze nemen je mee op hun werkgeluk reis. De route gaat langs hun uitdagingen en de feestjes die gevierd zijn. Er zal ook ruim gelegenheid zijn om vragen te stellen. Wil jij weten hoe je het management meekrijgt in verandering? En hoe Evean het traject door de medewerkers zelf heeft laten vormgeven? Spreker: Ilona Tijssen (projectleider Continu Verbeteren & Werkgelukkig).

Sessie 3: 'Werk maken van nachtwerk: gewoon doen!' – OLVG. Juist nu is de vitaliteit van zorgpersoneel zo belangrijk en zeker ook voor hen die werken in de nacht. In OLVG is afgelopen jaar gericht ingezet op het terugdringen van de negatieve effecten van werken in de nacht. In een interactieve presentatie  vertelt OLVG over hun aanpak, successen en de plannen die ze nog hebben voor de toekomst. Sprekers: Eveline Beelen (vitaliteitscoach), Kathelijne van Marken (beleidsadviseur gezondheid), en  Ellen Ketelaars (hrm-beleidsadviseur).

Sessie 4: 'A great place to work, daar gaan we voor!' – Arkin. Arkin gaat voor gezonde, mentaal fitte, gemotiveerde en tevreden medewerkers. Door middel van een jaarlijkse enquête onderzoekt Arkin hoe alle medewerkers trots, vertrouwen en werkplezier ervaren om erachter te komen hoe ze ervoor staan. In deze sessie nemen ze je mee in de resultaten van het onderzoek en de gesprekken die gevoerd zijn in de teams. Dit heeft geleid tot concrete verbeteractiviteiten op het gebied van medewerkerstevredenheid en duurzame inzetbaarheid. Zo streeft Arkin ernaar een 'great place to work' te zijn. Sprekers: Odile Tits (HR-adviseur) en Evelien van der Geest (HR-adviseur).

Sessie 5: 'Aandacht voor vitaliteit en werkplezier? Zo doe je dat!' - Omring. Mede door 'Samen Vitaal!' werd Omring onlangs uitgeroepen tot beste (thuis)werkgever van het jaar 2020. Omring neemt je mee in de opzet en uitvoering van hun duurzame inzetbaarheidsprogramma 'Samen Vitaal!' Wat zijn de best practices? Wat werkt wel en wat werkt niet? Volg deze sessie en leer er alles over! Spreker: Susie Flameling (programmanager Samen Vitaal!)

16.40 uur     Energizer

16.55 uur      Afsluiting door Nicole Ranzijn (Sigra)

Aanmeldformulier ESF-slotconferentie Vitale medewerkers, vitale organisaties

Meer informatie