De aanpak

In september 2020 is het Transferpunt Zorg en Welzijn gestart en momenteel lopen er meerdere trajecten in samenwerking met zorgorganisaties en het onderwijs. Het Transferpunt Zorg en Welzijn Amsterdam is een regionaal samenwerkingsverband waar Sigra partner van is.

Het Transferpunt heeft een aantal instrumenten waarmee mensen hun talenten voor een baan in de zorg en welzijn kunnen ontdekken. Na het doorlopen van een aantal stappen, waaronder een gesprek met een loopbaancoach, worden deelnemers met de juiste talenten via de zorgmakelaar voorgesteld aan werkgevers. 

De deelnemers die via een traject aan de slag zijn of gaan, zijn zij-instromers met werk- en denkniveau mbo-3 en hoger en boventallige medewerkers die uitstromen vanuit andere sectoren, zoals in samenwerking met KLM. Met deze aanpak werken we tevens aan een arbeidsmarkt waarbij niet alleen het behalen van diploma’s centraal staat, maar óók het registreren, ontwikkelen en benutten van talenten (het gedachtegoed House of Skills).

Laat je in een uur inspireren door:

  • Helena Schuengel, projectleider Transferpunt Zorg en Welzijn,  laat zien wat de mogelijkheden van het Transferpunt zijn, het traject met de verschillende (skills-) arrangementen en hoe deze de werkgever kunnen ontlasten bij de wervingsactiviteiten.
  • Martijn Smit, recruiter bij Ons Tweede Thuis vertelt over zijn ervaring met het Transferpunt en wat dit de organisatie heeft opgeleverd.
  • Manon Pieper, zorgmakelaar en ondersteuning bij het Transferpunt – beantwoordt de vragen over het matchingsproces

Daarnaast is er uiteraard ruimte voor vragen.

Aanmelden en meer informatie

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van het Transferpunt en ervaringen van andere werkgevers horen? Meld je dan via onderstaand formulier aan voor de bijeenkomst. 

De bijeenkomst is ook gericht op de (net) aangesloten leden om de laatste ontwikkelingen te horen en eventuele vragen nog kwijt te kunnen. Zijn er vragen die niet kunnen wachten? Of lukt het niet om aanwezig te zijn op 22 juni, maar wil je wel geïnformeerd worden? Neem dan contact op met Waheeda Abdoelrahman.

Ik meld mij aan voor de bijeenkomst van

Bij de verwerking van persoonsgegevens houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt, dit vind je terug in onze privacyverklaring

Ik heb kennisgenomen van de privacyverklaring en ga akkoord met de verwerking van mijn persoonsgegevens.