Coördinerend Werkbegeleiders vertellen over de opleiding

Deze opleiding is een mooie aanvulling op deze nieuwe functie. Ik heb eerder de opleiding Praktijkopleider gedaan, er is echter veel veranderd in opleidingenland. Het type leerling is veranderd, er zijn nieuwe inzichten bijvoorbeeld rond het coachen van jongeren. Fijn om nu handvatten te krijgen om de studentbegeleiding zo goed mogelijk in te vullen.
Renate Visser, Coördinerend Werkbegeleider, rechts op de foto.

Het opleiden krijgt door deze aanpak meer body, er is meer erkenning voor de grote betekenis van opleiden en begeleiden. Het wordt nu meer serieus genomen. Op deze manier word ik een goede gesprekspartner voor zowel de leerling als de collega’s. 
Anja Welp, Coördinerend Werkbegeleider, links op de foto.

Coördinerende werkbegeleiders

Innovatieve oplossingen voor het tekort aan goede studentbegeleiders

VIVA! neemt deel aan het Sigra-project 'Investeren in kwalitatief hoogwaardig opleiden en begeleiden van zorgmedewerkers' in de regio Kennemerland en Amstelland & Meerlanden. Binnen dit project werken we aan innovatieve oplossingen om het tekort aan goede studentbegeleiders op te lossen. Al eerder nam VIVA! deel aan een gelijksoortig project, dat landelijk de erkenning 'Koploper' gekregen heeft.

Het sparren met collega zorg- en onderwijsorganisaties in de regio heeft ons op veel ideeën gebracht. We verzilveren nu de landelijke mogelijkheid versneld op te leiden voor dit MBO-certificaat, en zijn daarbij een van de eerste organisaties in het land. Ik kijk met trots naar deze start: ik zie zestien gemotiveerde medewerkers die er echt zin in hebben! Goed om te zien dat bij VIVA! studenten welkom zijn en de werkervaring van ervaren medewerkers goed benut wordt! 
Marijke Quax, Adviseur Beroepsopleiding. 

Wil je meer weten neem dan contact op met Wilma Jansen, senior beleidsmedewerker Sigra, begeleider van dit project.

Meer informatie