Zorg2025

Datum: 
dinsdag 10 november 2020
Tijd: 
16:00-19:00.
Locatie: 
Online
Voor wie: 
Zorgprofessionals en innovatieve ondernemers in de gezondheidszorg.
Omschrijving: 

Zorg2025 Artificiële Intelligentie (A.I); sociaal en persoonlijk?(Online editie)

Op dinsdag 10 november organiseren SIGRA, de Amsterdam Economic Board, Rabobank Amsterdam, het Amsterdam health & technology institute (ahti) en Smart Health Amsterdam de eerste online editie van de Zorg2025 bijeenkomst voor zorgprofessionals en innovatieve ondernemers in de gezondheidszorg.

Ditmaal besteden we aandacht aan de sociale en persoonlijke kant van het gebruik van Artificial Intelligence. Vandaag de dag al, en in de toekomst nog meer, moeten we het werk in zorg en welzijn met minder mensen doen. Innovaties kunnen wellicht een oplossing bieden zodat we met minder mensen meer kunnen doen. Echter de meeste innovaties zijn op dit moment nogal onpersoonlijk en hebben daardoor nog een onvoldoende ontlastend effect. Kan A.I. hier op verschillende wijzen een uitkomst bieden? Is sociale interactie mogelijk en hoe persoonlijk kan het dan eigenlijk worden? Waar loop je als ondernemer tegen aan in de ontwikkeling? Op deze en meerdere vragen krijgen we antwoorden, visies en praktijkvoorbeelden te horen van onze sprekers.

Zodoende is dit keer het centrale thema: “A.I. sociaal en persoonlijk?”. De onderstaande sprekers gaan hierop in:

  • Mark Hoogendoorn, associate professor Artificial Intelligence, Computational Intelligence group – Vrije Universiteit Amsterdam.
    Hoe persoonlijk gaat het worden wanneer A.I. meer weet over jezelf en je gedragingen die de eigen gezondheid en welzijn schaden dan jij zelf? Is dat een moment dat we AI systemen als adviseur voor onze gezondheid gaan gebruiken? Een beeld op hoe beslissingen in zorgpaden nu en in de nabije toekomst kunnen worden genomen.
  • Koen Hindriks, professor Artificial Intelligence, Social AI group – Vrije Universiteit Amsterdam.
    Deelt zijn ervaringen met de inzet van Robot Pepper en Social A.I. in het Radboud UMC. Heeft het uiterlijk van Pepper en haar conversatie vermogen er aan bijgedragen dat patiënten het accepteren zich te laten interviewen? Een praktijkvoorbeeld die de betekenis van warme overdracht in een nieuw perspectief plaatst.
  • Marco Dees, managing partner – Ayuto / Emmazorgt
    Vertelt over de inzet van conversational A.I. bij mensen met Alzheimer en legt uit wat nu precies de intelligentie toevoegt aan de conversatie. Creëert de persoonlijke en sociale component een gevoel van geborgenheid omdat je op iets of iemand kan terugvallen die je kent? Hoe draagt dit bij aan langer thuis kunnen wonen.

Deze bijeenkomst is gratis – registratie is verplicht. Na aanmelding ontvang je circa 1 week voor de bijeenkomst de toegangslink. 

 

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN 

 

Over Zorg2025

SIGRA organiseert samen met de Amsterdam Economic BoardAhtiSmart Health Amsterdam en de Rabobank  Zorg2025 bijeenkomsten. Deze ontmoetingsavonden zijn gericht op het samenbrengen van zorg- en welzijnsinnovators en professionals, bedrijfsleven, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Het uitgangspunt is om kennis, nieuw onderzoek en innovatieve toepassingen te delen. Ook volgend jaar worden en weer Zorg2025 bijeenkomsten georganiseerd.

zorg 2025