Netwerk Diversiteit

Het Sigra netwerk Diversiteit deelt vraagstukken, kennis en best practices met elkaar. De deelnemers brengen vraagstukken in die tijdens bijeenkomsten worden behandeld. We leren van elkaar en nodigen deskundigen uit van binnen en buiten de sector. De hoofdthema's zijn:
 

  • diversiteit in beleid en strategie
  • een divers en inclusief personeelsbeleid
  • communicatie en cultuur
  • diversiteit en inclusiviteit in relatie tot de zorg- en hulpverlening

LinkedIn Sigra Netwerk Diversiteit

Op LinkedIn is het Sigra netwerk Diversiteit ook actief. Hier ontmoeten deskundigen en professionals uit de sector elkaar en worden praktijkvoorbeelden, activiteiten en informatie over diversiteit en inclusie in zorg en welzijn uitgewisseld.

Je bent van harte welkom om mee te doen! LinkedIn Sigra Netwerk Diversiteit

Sigra Diversiteitsaward

Eén keer in de twee jaar reikt Sigra de Diversiteitsaward uit. De prijs (een bedrag van duizend euro) gaat naar bijzondere, vernieuwende, cliënt- of patiëntgerichte en toepasbare initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusie. Een vakkundige jury bepaalt op basis van de criteria de winnaar.

Winnaars Diversiteitsaward 2023

Op 19 oktober 2023 vond de conferentie Diversiteit en Inclusie plaats in het Amsterdam Art Centre. Tijdens dit evenement werd de Sigra Diversiteitsaward 2023 uitgereikt aan twee organisaties: Cordaan en Reade. Beide organisaties werden door de jury geprezen vanwege hun innovatieve inspanningen op het gebied van diversiteit en inclusie.

  • Reade viel op met het project Inclusief speelgoed in de kinderrevalidatie, waarin poppen werden geïntroduceerd waarmee alle kinderen zich kunnen identificeren.
  • Cordaan kreeg erkenning voor de Diversiteitskoffer, waarmee teams en cliënten op een laagdrempelige manier over diversiteit konden praten. Beide projecten waren vernieuwend en toonden mogelijkheden voor brede toepasbaarheid.

 

Winnaars Diversiteitsaward 2021

Tijdens de conferentie Diversiteit & Inclusie reikte Sigra voor de vijfde keer de Diversiteitsaward uit. Amsterdam UMC deelt de eerste prijs met het draagvlakonderzoek Widening Access en het Het Steunpunt gendervragen. Arkin heeft met de ‘Arbeidsmarkt- en antistigma campagne in één’ de tweede prijs gewonnen. Lees meer over de diversiteitsaward in 2021. 

Meer informatie