Netwerk Diversiteit

Het Sigra netwerk Diversiteit deelt vraagstukken, kennis en best practices met elkaar. De deelnemers brengen vraagstukken in die tijdens bijeenkomsten worden behandeld. We leren van elkaar en nodigen deskundigen uit van binnen en buiten de sector. De hoofdthema's zijn:
 

  • diversiteit in beleid en strategie
  • een divers en inclusief personeelsbeleid
  • communicatie en cultuur
  • diversiteit en inclusiviteit in relatie tot de zorg- en hulpverlening

LinkedIn Sigra Netwerk Diversiteit

Op LinkedIn is het Sigra netwerk Diversiteit ook actief. Hier ontmoeten deskundigen en professionals uit de sector elkaar en worden praktijkvoorbeelden, activiteiten en informatie over diversiteit en inclusie in zorg en welzijn uitgewisseld.

Je bent van harte welkom om mee te doen! LinkedIn Sigra Netwerk Diversiteit

Sigra Diversiteitsaward

Eén keer in de twee jaar reikt Sigra de Diversiteitsaward uit. De prijs (een bedrag van duizend euro) gaat naar bijzondere, vernieuwende, cliënt- of patiëntgerichte en toepasbare initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusie.

Maak kans op de Sigra Diversiteitsaward: Doe mee

Sigra-leden die zich inzetten voor diversiteit en inclusie kunnen deelnemen aan de Sigra Diversiteitsaward. Als jouw initiatief voldoet aan de volgende criteria doe dan mee en maak kans op deze award.

  • Er is oog voor diversiteit en inclusie op het gebied van zorg- en dienstverlening, personeelsbeleid, onderzoek of ontwikkeling.
  • Het is vernieuwend en of verrijkend voor de organisatie.
  • Het biedt inzicht in continuïteit en mogelijkheden voor borging.
  • Het is toepasbaar in zorg of welzijn.
  • Als winnaar krijg je bovendien de kans om tijdens de conferentie op donderdag 19 oktober een presentatie te geven over jouw initiatief.


Een vakkundige jury bepaalt op basis van de criteria de winnaar.

Winnaars Diversiteitsaward 2021

Tijdens de conferentie Diversiteit & Inclusie reikte Sigra voor de vijfde keer de Diversiteitsaward uit. Amsterdam UMC deelt de eerste prijs met het draagvlakonderzoek Widening Access en het Het Steunpunt gendervragen. Arkin heeft met de ‘Arbeidsmarkt- en antistigma campagne in één’ de tweede prijs gewonnen. Lees meer over de diversiteitsaward in 2021. 

Meer informatie