Week van Zorg & Welzijn

Week van Zorg en Welzijn 2019

Doet uw organisatie ook (weer) mee? Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart 2019 vindt de nationale Week van Zorg en Welzijn (WZW) plaats. Bij uitstek de gelegenheid om aan het publiek te laten zien waar de sector Zorg en Welzijn voor staat!

Landelijk ligt het accent op instroom en wordt er verbinding gelegd met de wervingscampagne Ik Zorg – Ontdekdezorg.nl.

De WZW richt zich in 2019 op één specifieke doelgroep: zij- en her-instromers. Tijdens de WZW kunnen we laten zien dat zorg en welzijn hiervoor een logische overstap is!

Doe mee en meld uw organisatie aan

Door het hele land worden allerlei netwerkevenementen georganiseerd: kansenmarkten, speeddates, banenmarkten en matchbijeenkomsten. Via een social media campagne wordt door middel van beeld de veelzijdigheid van de sector getoond. Op deze manier schetsen we een realistisch beeld van de sector en proberen we zij- en her-instromers te informeren en te interesseren voor zorg en welzijn.

Zijn ze geïnteresseerd geraakt? Dan kunnen ze via www.ontdekdezorg.nl of regionaal via www.komwerkeninzorgenwelzijn.nl op zoek gaan naar vacatures. Op www.sterkinjewerk.nl kunnen mensen terecht voor gratis loopbaan advies.

Wat gaat uw organisatie doen tijdens de volgende WZW?

Ook u als organisatie kan hierbij aansluiten en mensen interesseren om in zorg en welzijn of in uw organisatie te komen werken. Organiseer een kleine of grote activiteit, als een meeloop- of een open dag. Sluit u aan bij de online activiteiten van de WZW, hang de poster ‘Wij zoeken collega’s!’ of één van de varianten die je via de servicewebsite kunt downloaden voor het raam.

Ideeënboekje vol inspiratie

In het ideeënboekje staan allerlei activiteiten die origineel en succesvol bleken te zijn voor een kleine of grote groep, voor verschillende doelgroepen, minimaal of maximaal budget, met of zonder hulp en veel of weinig werk. Haal inspiratie uit het ideeënboekje . 

Promotiematerialen bestellen

Vanaf 17 december is de website www.weekvanzorgenwelzijnpromo.nl beschikbaar voor promotiemateriaal en gratis downloads. In de bijlage vindt u alvast een lijst met artikelen hierin zijn de bestel- en leverdata vermeld.

Wilt u terugkijken op de Week van Zorg en Welzijn 2018? Bekijk dan hier de Wrap up movie en het jaaroverzicht WZW 2018.