Vacature Servicemanager (24 -32 uur per week)

SIGRA is het samenwerkingsverband van organisaties en formele netwerken, actief in zorg en welzijn in Amsterdam, Diemen, Amstelveen, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord.
SIGRA draagt met circa 110 zorg- en welzijnsorganisaties en ruim 130.000 medewerkers bij aan de continue verbetering van samenhang, kwaliteit en efficiëntie van de gezondheidszorg en het welzijn voor de mensen in ons werkgebied. SIGRA werkt met drie programma’s: Integrale Zorg & Welzijn, Arbeidsmarkt & Onderwijs en ICT, Innovatie & eHealth. 

Wij zoeken een Servicemanager voor 24 -32 uur per week

Draag jij graag een steentje bij aan betere zorg en welzijn in onze regio?
Vind jij het leuk om processen en informatie-uitwisseling steeds verder te verbeteren?
Wil jij de spin in het web zijn tussen zorgverleners in de regio en onze ICT leveranciers?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar ga je aan meewerken?
Het team ICT, Innovatie & eHealth verbetert de zorg voor en het welzijn van de burgers in onze regio. Dit doen we door ervoor te zorgen dat zorgaanbieders de juiste informatie met elkaar én met patiënten kunnen delen. Hiervoor levert SIGRA diensten die de communicatie en informatie-uitwisseling tussen zorg- en welzijnsaanbieders vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan een regionaal aanmeldportaal voor de overdracht van patiënten tussen ziekenhuizen en verpleeghuizen en aan veilige mail.

Samen met onze leden verbeter je de samenwerking tussen zorginstellingen met onze ICT-diensten. Je begeleidt bijeenkomsten met ziekenhuizen, GGZ-instellingen, verpleeghuizen, (thuis)zorginstellingen, huisartsen, apotheken, fysiotherapeuten, overige paramedici, laboratoria en de GGD. SIGRA bevordert de samenwerking tussen zorginstellingen om de juiste zorg op de juiste plek te realiseren. Jouw focus als servicemanager is om dit te vertalen naar slimme ICT oplossingen die dit ondersteunen. Deze oplossingen en de vernieuwing realiseer je samen met onze leveranciers. (Zie ook https://www.sigra.nl/ict-diensten-zorg-welzijn).

Wat ga je doen?

 • Je bent een schakel tussen het zorgproces en de ICT. Je vervult de brugfunctie tussen de zorgpartijen die hun samenwerking verbeteren en de leveranciers van oplossingen.
 • Je werkt intensief samen met SIGRA adviseurs. Zij herontwerpen samen met onze leden transmurale zorgprocessen om de samenwerking en de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Jij denkt actief mee, vertaalt wensen naar mogelijke oplossingen en overlegt over de realisatie daarvan met de leverancier(s). 
 • Je organiseert overleggen met gebruikers en zorgt dat partijen op één lijn komen. Je formuleert met hen wensen voor nieuwe functionaliteit. Samen met leveranciers en gebruikers realiseer je deze.
 • Je informeert gebruikers actief over nieuwe functionaliteiten en adviseert hoe zij daarmee zorgprocessen en informatie-uitwisseling kunnen verbeteren. 
 • Je zorgt samen met gebruikers en leverancier(s) voor een goed gebruik van de ICT-diensten. Dit doe je door de inrichting van applicaties te optimaliseren, incidenten op te lossen gebruikersvragen te beantwoorden.
 • Je ondersteunt en coacht super users bij de introductie van nieuwe versies van applicaties.
 • Je volgt productontwikkelingen bij leveranciers, denkt mee en adviseert over innovatie van het dienstenportfolio. 
 • Je stelt jaarlijks de exploitatiebegroting op voor de diensten in jouw portefeuille en denkt mee over nieuwe exploitatiemodellen bij nieuwe functionaliteiten of diensten.
 • Je maakt managementrapportages over het gebruik van de ICT-diensten.
 • Je ziet toe op de kwaliteit van de dienstverlening door de leverancier(s).

Jouw opleiding, kennis en ervaring

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en 5 tot 7 jaar werkervaring.
 • Je hebt werkervaring in de zorg, bij voorkeur in meerdere domeinen binnen zorg en welzijn (cure, 1e en 2e lijn, care, jeugd en welzijn / het sociaal domein).
 • Je hebt kennis van en ervaring met ketenprocessen in de zorg.
 • Je hebt ervaring met het (functioneel) beheer van ICT-applicaties.

Jouw competenties

 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden
 • Klantvriendelijk en klantgericht
 • Ondernemend en proactief
 • Flexibel
 • Zorgvuldig en betrouwbaar
 • Hands-on en oplossingsgericht

Ons aanbod
Bij SIGRA werken ruim 50 betrokken en bevlogen medewerkers, met hart voor zorg en welzijn. Er is ruimte voor ondernemerschap, eigen initiatief en verantwoordelijkheid, in een uitdagende werkomgeving. De aanstelling is voor één jaar met bij goed functioneren verlenging. Inschaling in FWG 55 cao Ziekenhuizen met doorgroeimogelijkheid naar FWG 60.

Wij bieden uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en volgen de cao Ziekenhuizen met deelname aan een pensioenfonds, eindejaarsuitkering, deelname aan collectieve ziektekostenverzekering en een opleidingsplan. Verder doet SIGRA er alles aan om een gezonde werkomgeving te creëren voor haar medewerkers.

Solliciteren?
Stuur je sollicitatie vóór 24 januari 2019 naar sollicitatie@sigra.nl, met in het onderwerp sollicitatie servicemanager. Wij verzoeken je om gemotiveerd te solliciteren en je cv te voorzien van referenties. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. De eerste gesprekken staan gepland in de week van 4 februari.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Floor Bos: manager ICT, Innovatie en eHealth, fbos@sigra.nl, 06-28780171

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.