Over Sigra

Sigra is een regionaal samenwerkingsverband van ongeveer 150 organisaties in zorg en welzijn in Noord-Holland. Team Sigra ondersteunt het samenwerkingsverband. Bij Team Sigra werken zo’n zeventig enthousiaste en gedreven collega's die hart hebben voor de zorg en welzijn. Samenwerking is de rode draad in alles wat we doen. Lees ons verhaal en bekijk de animatie.

Het team Digitale Zorg verbetert de zorg voor en het welzijn van de burgers in onze regio. Wij zorgen ervoor dat zorg- en welzijnsaanbieders beter kunnen samenwerken en de juiste informatie met elkaar én met patiënten delen. Hiervoor levert Sigra diensten die de communicatie en informatie-uitwisseling tussen zorg- en welzijnsaanbieders vergemakkelijken, zoals veilige mail, het uitwisselen van beelden en medicatiegegevens. We implementeren en ondersteunen het gebruik van landelijke infrastructuren zoals het LSP. Zie ook ICT diensten

 

Dit ga je doen

Jij bent een echte duizendpoot: verantwoordelijk voor je eigen accounts binnen ons servicemanagementteam en de spin in het web tussen gebruikers en leverancier. Je scherpt samen met gebruikers en leveranciers het product en de dienstverlening aan om de zorg te verbeteren. Je maakt gebruikerswensen concreet, waarmee leveranciers nieuwe functionaliteiten kunnen inbouwen. Je volgt productontwikkelingen in de markt, denkt mee met de leveranciers en adviseert over innovatie van het dienstenportfolio. Daarnaast:

 • Organiseer je overleggen met gebruikers (ziekenhuizen, GGZ, verpleeghuizen, thuiszorg een eerstelijnszorg, laboratoria en GGD) en brengt de partijen op één lijn.
 • Werk je intensief samen met onze informatiemanagers en adviseurs. Zij herontwerpen met onze leden transmurale zorgprocessen. Om de samenwerking en de kwaliteit van de zorg te verbeteren, denk je actief mee.
 • Stel je elk jaar de exploitatiebegroting op voor jouw diensten en denk je mee over nieuwe exploitatiemodellen bij nieuwe functionaliteiten of diensten.

 

Daarnaast heb je de rol van projectleider bij van transmurale projecten. Je bereikt de gewenste resultaten en bewaakt de grenzen van tijd, budget en kwaliteit.

Dit ben jij 

Samenwerken zit in jouw dna. Als enthousiaste netwerker heb je gevoel voor verhoudingen en belangen. Je bent energiek, nauwkeurig en doortastend. Dit ben je ook:  

 • Met jouw communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid krijg jij de wensen van de gebruikers helder en is de leverancier hierover goed geïnformeerd.
 • Je bent ondernemend en proactief en ziet kansen om de zorg te verbeteren door bestaande diensten aan te passen en nieuwe diensten te ontwikkelen.

 

Dit breng je mee 

 • HBO werk- en denkniveau
 • ervaring met het leiden van ICT-projecten
 • ervaring met het (functioneel) beheer van ICT-applicaties


Dit is mooi meegenomen:

 • werkervaring in de zorg en in meerdere domeinen binnen zorg en welzijn (cure, 1e en 2e lijn, care, jeugd en welzijn / het sociaal domein)
 • kennis van en ervaring met ketenprocessen in de zorg
 • ervaring met contract en leveranciersmanagement

 

Dit bieden wij 

Sigra doet alles om een gezonde werkomgeving te creëren voor haar medewerkers. We werken zowel thuis – met laptop, iPhone, bureaustoel en extra scherm ter beschikking - als op kantoor – met goede koffie, fruit, zit-stabureaus en stoelmassage. Verder bieden wij: 

 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: deelname aan een pensioenfonds, collectieve ziektekostenverzekeringen, opleidingen en een 13e maand;
 • een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een vast contract;
 • 70 enthousiaste collega’s en gezellige personeelsuitjes en borrels
 • Voor salariëring en arbeidsvoorwaarden volgen we de cao Ziekenhuizen. Inschaling in functiegroep 55 of 60 (3400-5400 bruto voltijd) afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring.  

 

Over team Digitale Zorg

Technologie kan een grote bijdrage leveren aan de kwaliteit en de toegankelijkheid van zorg en welzijn. Team Digitale Zorg zet informatie- en communicatietechnologie in op de volgende wijzen: 

 • We initiëren projecten en bieden organisatie-overstijgende ICT-diensten aan. Hierdoor kunnen professionals in zorg en welzijn patiëntgegevens digitaal, efficiënt en veilig uitwisselen.   
 • Het Expertisecentrum Privacy & Informatieveiligheid helpt leden van Sigra bij het organiseren van de privacy en informatieveiligheid in de organisatie.   
 • Het Innovatielab werkt aan oplossingen voor complexe uitdagingen die vragen om een radicalere zienswijze en aanpak.

 

Solliciteren  

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We zien graag je sollicitatie tegemoet! We ontvangen graag je cv via sollicitatie@sigra.nl liefst met een motivatie. Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie servicemanager’. 

De selectierondes zijn gepland op 20, 22 en 24 maart. 

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Floor Bos, manager team Digitale Zorg: fbos@sigra.nl 06-28780171 en Bas van den Haak, servicemanager: bvhaak@sigra.nl 06-58084206.   

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.