Over Sigra

Sigra is een regionaal samenwerkingsverband van 150 zorg- en welzijnsorganisaties in Noord-Holland. Bij Sigra werken zeventig enthousiaste en gedreven collega's met hart voor zorg en welzijn. Samenwerking is de rode draad in alles wat we doen. Ons doel is om zinvolle gezondheidszorg en welzijn mogelijk te maken voor alle inwoners van Noord-Holland. We richten ons daarbij op versterken van de samenwerking tussen zorg- en welzijnsprofessionals en regie bij de Amsterdammer. Lees ons verhaal en bekijk de animatie.  

Digitale Zorg is één van onze drie programma’s waarbinnen de Sigra-leden en hun partners samenwerken. Vanuit het programma initiëren en begeleiden we projecten en bieden we ICT-diensten aan waardoor professionals in zorg en welzijn patiëntgegevens digitaal, efficiënter en veilig kunnen uitwisselen. Ook dragen we bij aan het creëren en implementeren van (digitale) oplossingen om zorg en welzijn toegankelijk en betaalbaar te houden.

Dit ga je doen

Verbinden 
Je hebt overzicht over initiatieven en ontwikkelingen in digitalisering in de regio. Je legt slimme verbindingen, organiseert samenhang en zorgt zo voor eenheid in het applicatielandschap. 


Vernieuwen 
Je ziet kansen voor uitdagingen in de zorg door inzet van digitalisering. 

 • Je ontwikkelt samen met onze leden proeftuinen. 

 • Je adviseert bij projecten voor informatievoorziening in de regio. 

 • Je adviseert bestuurders, CIO’s, informatiemanagers en architecten op het gebied van digitalisering in samenwerkingsvraagstukken. 


Versterken 
Sigra is een belangrijke partner in Amsterdam Vitaal & Gezond waaraan jij een belangrijke bijdrage levert. Je bent van nature geneigd het totaalplaatje in beeld te houden. 

 • Je werkt nauw samen met (ICT-)professionals van de zorg- en welzijnsaanbieders in de regio. 

 • Je hebt contact met landelijke partijen die zich bezig houden met de digitaliseringsvraagstukken in zorg en welzijn. 

 • Je bent de linkt met zorgICT-leveranciers.

 

Dit zijn jouw competenties 

 • Door je analytisch vermogen zet jij de visie op zorg om in concrete uitwerking voor het regionale applicatielandschap. 

 • Samenwerken zit in je DNA. Door je organisatiesensitiviteit en oog voor het gemeenschappelijk doel en ben je een verbindende netwerker in een complex speelveld. Je bent flexibel en stressbestendig. 

 • Met je uitstekende adviesvaardigheden werk je samen met onze leden aan eenduidige architectuur voor data en functionaliteiten. 

 

 Dit breng je mee  

 • Academisch werk- en denkniveau. 

 • Minimaal 5 jaar werkervaring met ICT-vraagstukken in zorg en/of welzijn als informatiemanager, projectleider of consultant, liefst in meerdere domeinen. 

 • Kennis van landelijke ICT-ontwikkelingen in zorg en/of welzijn. 

 • Globale kennis van informatie-uitwisseling infrastructuren en ICT-applicaties. 

 

 Dit bieden wij  

Sigra doet alles om een gezonde werkomgeving te creëren voor haar medewerkers.  We werken zowel thuis als op kantoor.  Verder bieden wij:  

 • 70 enthousiaste collega's 

 • Salaris volgens de cao ziekenhuizen. Inschaling in functiegroep 60 of 65 (minimaal € 3.389 bruto per maand, maximaal € 5.801 bruto per maand) afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring. 

 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: 5,5 week verlof per jaar, pensioenfonds, collectieve ziektekostenverzekeringen, opleidingen en een 13e maand. 

 • We starten met een jaarcontract met de intentie om een langere samenwerking met elkaar aan te gaan.

 

Solliciteren   

Interesse in deze functie? We zien graag je sollicitatie tegemoet. Stuur je cv uiterlijk 19 januari 2023 naar sollicitatie@sigra.nl of via LinkedIn bij onze personeelsadviseur Hanna Slump. Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie Informatiemanager’. Een motivatie daarbij is van harte welkom in de vorm die bij jou past. 
 
De selectierondes zijn gepland op dinsdag 7 en donderdag 9 februari (1e ronde) en dinsdag 14 februari (2e ronde). Voor de tweede ronde geven we kandidaten een inhoudelijke opdracht. Zo krijg je een nog beter beeld van de functie en wij van natuurlijk van jou. 

Voor meer informatie over deze vacature kun je vanaf 9 januari contact opnemen met Floor Bos, manager Digitale Zorg: fbos@sigra.nl, 06 28 78 01 71 en Edo Fransen, informatiemanager Digitale Zorg efransen@sigra.nl, 06 58 08 46 62 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.