Over de Amsterdamse Huisartsen alliantie

De Amsterdamse Huisartsen alliantie (AHa) is het samenwerkingsverband van ruim negentig procent van alle huisartsen in Amsterdam, Badhoevedorp, Duivendrecht en Diemen. Het verband bestaat uit negen zorggroepen: CHAGZ, GAZO, Huisartsen Badhoevedorp, Huisartsencoöperatie De Baarsjes, Huisartsen Coöperatie Noorderzorg, MedZZo, ROHA, SAG, Zorggroep Diemen/Duivendrecht. De Huisartsenkring Amsterdam/Almere, Huisartsenposten Amsterdam en Elaa (ROS) sluiten aan bij de overleggen van de alliantie. 

Samen zijn de alliantiepartners verantwoordelijk voor de huisartsenzorg van ruim 900 duizend inwoners in de regio Amsterdam. Het doel van de samenwerking is het versterken van de huisartsenzorg in de regio Amsterdam.

Meer informatie op: www.amsterdamsehuisartsen.nl

IT-ambities van de AHa

De AHa gaat en moet mee in de beweging van verdere digitalisering. Deze wordt versterkt door een aantal landelijke ontwikkelingen en de overheid die maatregelen neemt om informatie-uitwisseling in de zorg te versnellen en wettelijk te verplichten.

De AHa gelooft sterk dat er veel te winnen valt op het terrein van huisartsenzorg en digitalisering. Het ondersteunt de samenwerking tussen huisartsen en patiënten en tussen zorgverleners onderling. Dit geldt zowel binnen de huisartsenzorg als in de samenwerking met andere partners zoals de tweede lijn, de wijkverpleging en het Sociaal Domein.

Vanuit een gezamenlijke visie werkt men samen aan een heldere koers richting optimale inzet van digitalisering in de huisartsenzorg. Met verschuiving van de zorg van de tweede naar de eerste en nulde lijn, zal de huisartsenzorg nog meer een spil zijn van de zorg dichtbij. Samen met de patiënt en samenwerkingspartners zetten ze in op innovatie en realisatie, zoals digitale en data gedreven zorg via thuismetingen en analyses.

Waar ga je aan meewerken?

In de regio Amsterdam wordt stedelijk veel initiatief genomen om zorg en welzijn goed met elkaar te laten samenwerken. Dit gebeurt onder andere vanuit Sigra en het samenwerkingsverband Amsterdam Vitaal & Gezond.

In al deze initiatieven is de AHa stevig vertegenwoordigd. Door in te zetten op digitalisering maken we als huisartsen een inhaalslag ten opzichte van onze zorgpartners in de stad en kunnen wij beter in regie en in verbindende positie komen.

Het ICT-programma van de AHa bestaat uit meerdere aan elkaar gerelateerde projecten. De programmamanager ICT zorgt samen met de AHa-Stuurgroep ICT, de Chief Medical Information Officer (CMIO), de Zorggroepen en andere stakeholders dat de diverse projecten samen leiden tot het behalen van de centrale, overall doelstellingen van de AHa op het gebied van ICT:

 • AHa project-, programma- en portfoliomanagement. Voor stuurgroep ICT maar ook sparringpartner voor zorggroepen op dit vlak.
 • Secretarisrol voor de stuurgroep ICT (juiste planning, voorbereiding besluitvormingsstukken, voortgang bewaken, etcetera).
 • AHa adviseren over strategische ICT keuzes en ICT-architectuur.
 • Bruggen slaan tussen AHa en regionale en landelijke ontwikkelingen.
 • Via Amsterdam Vitaal & Gezond voor huisartsenzorg als partner van / in keten/netwerk; en
 • via landelijke programma’s voor huisarts-specifieke(re) zaken.
 • Mee-ontwikkelen ICT-strategie en ICT-architectuur en portfolio digitale projecten

 

Wat breng je mee?

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Vijf tot zeven jaar jaar aantoonbare werkervaring met ICT-vraagstukken in zorg en/of welzijn. (Bij voorkeur in meerdere rollen zoals adviseur, projectmanager, programmamanager, informatiemanager en business analist).
 • Bij voorkeur werkervaring in de eerste lijn en samenwerking tussen de diverse domeinen in de zorg.
 • Hands-on mentaliteit. Naast werkzaamheden van meer strategische aard, pak je wanneer dat nodig is ook projectmanagement taken op.

 

Jij bent:

 • zelfstandig werkend én gericht op in- en externe samenwerking
 • analytisch en kunt goed adviseren
 • goed in projectmatig / gestructureerd werken
 • een netwerker en verbinder
 • organisatie-sensitief
 • flexibel en stressbestendig
 • communicatief, zowel mondeling als schriftelijk, je kunt ingewikkelde zaken helder verwoorden.

 

Het aanbod

Als programmamanager kom je in dienst bij Sigra. Je wordt onderdeel van het team Digitale Zorg. Het opdrachtgeverschap ligt bij de AHa. Sigra biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden, deelname aan een pensioenfonds, dertiende maand, deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering en een opleidingsplan. Verder doet Sigra er alles aan om een gezonde werkomgeving te creëren voor haar medewerkers.

De aanstelling is voor één jaar. Bij goed functioneren volgt verlenging. Inschaling in FWG 65 cao Ziekenhuizen (minimaal € 3.664 bruto per maand, maximaal € 5.504 bruto per maand).

Solliciteren

Het werving & selectieproces voor deze vacature hebben wij uitbesteed aan Springstaff. Meer informatie of direct solliciteren? Stuur je CV en motivatie naar rosemariesiegers@springstaff.nl of bel 06-24 50 18 01.

Wij verzoeken je om gemotiveerd te solliciteren en je cv te voorzien van referenties. Een assessment en opdracht voor de tweede ronde kunnen deel uitmaken van de procedure. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lonneke Reuser, 06 4101 3456.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.