Over Sigra

Sigra is een regionaal samenwerkingsverband van ongeveer 120 organisaties in zorg en welzijn in Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam, Diemen en Amstelveen. Team Sigra ondersteunt het samenwerkingsverband. Bij Team Sigra werken zestig enthousiaste en gedreven collega's die hart hebben voor de zorg en welzijn. Samenwerking is de rode draad in alles wat we doen. 

Lees ons verhaal en bekijk de animatie.

Dit ga je doen 

Het programma Digitale Zorg is één van de drie programma’s waarbinnen de Sigra-leden en hun partners samenwerken. Dit programma draagt bij aan veilige digitale informatie-uitwisseling tússen zorg- en welzijnsprofessionals onderling én met hun patiënten en cliënten.

Ons doel is steeds om zinvolle gezondheidszorg en welzijn mogelijk te maken. Hierbij werk je nauw samen met ICT-professionals van de zorg- en welzijnsaanbieders in de regio en zorgICT-leveranciers. Zo begeleidden wij recent het proces dat heeft geleid tot de keuze voor samenwerkingsplatform ‘cBoards’ voor zorg- en welzijnsprofessionals. Dit platform wordt de komende tijd verder geïmplementeerd.

De informatiemanager/projectmanager:

 • ontwikkelt samen met onze leden proeftuinen;
 • geeft het regiemodel op gebruik en implementatie verder vorm;
 • vertaalt een visie op netwerkzorg naar het stedelijke applicatielandschap;
 • maakt inkoopafspraken met onze leveranciers.

 

Dit ben jij 

Samenwerken zit in jouw DNA. Je bent een verbindende netwerker die in een complex speelveld resultaten weet te behalen. Zelfstandig werkend én gericht op in- en externe samenwerking. Je hebt uitstekende adviesvaardigheden en helicopterview. Je organiseert het proces in ons netwerk om de gekozen innovaties succesvol toe te passen.

Dit ben je ook: 

 • goed in projectmatig/gestructureerd werken
 • organisatiesensitief
 • flexibel en stressbestendig

 

Dit breng je mee 

 • Academisch werk- en denkniveau. Je hebt bijvoorbeeld (bedrijfskundige) informatica gestudeerd, medische informatiekunde, klinische informatica of een vergelijkbare opleiding. Je hebt vijf tot zeven jaar aantoonbare werkervaring met ICT-vraagstukken in zorg en/of welzijn. (Bij voorkeur in meerdere rollen zoals adviseur, projectmanager, programmamanager, informatiemanager en business analist).
 • Bij voorkeur heb je werkervaring in meerdere domeinen binnen zorg en welzijn (cure: eerste en tweede lijn, care, jeugd en welzijn/het sociaal domein).
 • Je hebt kennis van communicatiestandaarden en -protocollen zoals IHE, EDI, iWMO en HL7 en landelijke ICT-ontwikkelingen in de zorg zoals de persoonlijke gezondheidsomgeving (MedMij) en gespecificeerde toestemming. Je hebt kennis van informatie-uitwisseling infrastructuren zoals het Landelijk Schakelpunt (LSP), Twiin en Cross-Enterprise Document Sharing (IHE-XDS). Je hebt kennis van ICT-applicaties en hun leveranciers; elektronische patiënten- en cliëntendossiers, huisartsinformatiesystemen, apotheekinformatiesystemen, ketenzorginformatiesystemen etcetera. Kennis van inkooptrajecten, privacy en informatiebeveiliging is een pre.

 

Dit bieden wij 

Sigra doet alles om een gezonde werkomgeving te creëren voor haar medewerkers.  We werken zowel thuis als op kantoor.  Verder bieden wij: 

 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: deelname aan een pensioenfonds, collectieve ziektekostenverzekeringen, opleidingen en een eindejaarsuitkering;
 • een aanstelling voor één jaar met bij goed functioneren verlenging;
 • voor salariëring en arbeidsvoorwaarden volgen we de cao Ziekenhuizen. Inschaling (afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring) in functiegroep 65 (minimaal € 3.664 bruto per maand, maximaal € 5.504 bruto per maand). Een arbeidsmarkttoeslag is bespreekbaar.

 

Solliciteren  

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We zien graag je sollicitatie tegemoet! Stuur je motivatiebrief en cv voorzien van referenties naar sollicitatie@sigra.nl. Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie informatiemanager’ . 

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Floor Bos, manager Digitale Zorg: fbos@sigra.nl, 06-287801717. 

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.