Over Sigra

Sigra is een regionaal samenwerkingsverband van ongeveer 120 organisaties in zorg en welzijn in Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam, Diemen en Amstelveen. Team Sigra ondersteunt het samenwerkingsverband. Bij Team Sigra werken zestig enthousiaste en gedreven collega's die hart hebben voor de zorg en welzijn. Samenwerking is de rode draad in alles wat we doen. Lees ons verhaal.

Dit ga je doen

Als HR data-analist bij programma Arbeidsmarkt & Onderwijs analyseer je data en zet die om in relevante inzichten voor het netwerk. Je brengt deze kennis in bij netwerken binnen Sigra. Zo schrijf je bondige publicaties, presenteer je inzichten of schuift aan bij een overleg om actief mee te denken over een vraagstuk.

Verder ga je:

 • Vernieuwen - Je signaleert kansen en risico’s op de regionale arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Je ontwikkelt een dashboard en mogelijk bi tooling om data, onderzoeken en analyses op toegankelijke en relevante wijze te presenteren aan alle stakeholders.
 • Versterken van de regionale strategische personeelsplanning. Een voorbeeld van een project is SAPPO: een digitaal matchingsplatform van opleidingsplaatsen in de regio. Met jouw ervaring adviseer je organisaties voor een goed gebruik van het platform en voed je de regionale dialoog rond gezamenlijk opleiden met data.  
 • Verbinden - Samen met je collega adviseur arbeidsmarktinformatie ben je sparringpartner voor leden en stakeholders: bestuur, directies, managers en/of inhoudelijk deskundigen en versterkt onderlinge relaties en samenwerking.

 

Dit ben jij

Je bent aantoonbaar ervaren met onderwerpen als strategische personeelsplanning, HR-analytics en/of arbeidsmarktonderzoek. Je neemt geen ‘data for breakfast’, maar je schat data op waarde vanuit prognoses, kengetallen en personeelsinformatiesystemen. Ook ben je wegwijs in Excel en enkele statistische verwerkingsprogramma’s.

Jij maakt die concrete vertaalslag van data-analyses naar interventies die bijdragen aan de doelstelling van A&O, namelijk een bijdrage leveren aan het terugdringen van personeelstekorten en het verbeteren van de kwaliteit en werktevredenheid van medewerkers in de Sigra regio.

En verder ben je:

 • een zelfstandige en verbindende netwerker met gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en verschillende belangen
 • energiek, nauwkeurig en doortastend
 • organisatorisch sterk, gestructureerd en resultaatgericht
 • flexibel, stressbestendig en ondernemend

 

Dit breng je mee

Je werkt en denkt op WO-niveau en bent op de hoogte van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Ook kan jij goed werken in een complex politiek en bestuurlijk krachtenveld.

Verder heb je:

 • aantoonbare ervaring met leren en opleiden in de meest brede zin van het woord
 • ervaring op gebied van projectmatig werken
 • kennis van en ervaring met actuele HR-vraagstukken op gebied van strategische personeelsplanning, HR-analytics of de externe arbeidsmarkt (in,- door- uitstroom)

 

Dit bieden wij

Sigra creëert een gezonde werkomgeving voor haar medewerkers. We werken op dit moment thuis en op kantoor. We geven je ruimte voor ondernemerschap, eigen initiatief en verantwoordelijkheid, in een uitdagende werkomgeving.

Verder bieden wij:

 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: deelname aan een pensioenfonds, collectieve ziektekostenverzekeringen, opleidingen en een 13e maand
 • een aanstelling voor één jaar, met mogelijkheid tot verlenging
 • Voor salariëring en arbeidsvoorwaarden volgen we de cao Ziekenhuizen. Inschaling in functiegroep 55 of 60 (afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring).

 

Over Team Arbeidsmarkt & Onderwijs

Sigra versterkt en ondersteunt samenwerking tussen onze leden en stakeholders op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs in drie programmalijnen:

 • Kiezen & Toeleiden
 • Leren & Opleiden
 • Werken & Behoud

 

Onze meerwaarde is het verzamelen van data op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs. Dit geeft inzicht in arbeidsmarktontwikkelingen en strategische personeelsplanning. Ook onderzoeken we de impact van onze projecten:

 • Hoe verhoudt de toekomstige zorgvraag zich tot het aanbod van personeel?
 • Wat zijn de tendensen op het gebied van uitstroom van medewerkers in zorg en welzijn?
 • Hoe houden we professionals vast voor onze sector?
 • Hoe leveren de projecten van arbeidsmarkt en onderwijs een bijdrage aan het terugdringen van personeelstekorten en het verbeteren van de kwaliteit en werktevredenheid van medewerkers in zorg en welzijn in de Sigra regio.

 

Wij onderzoeken relevante data om inzicht te krijgen in de personele ontwikkelingen binnen onze sector. Dit helpt om samen met werkgevers, onderwijs en overige stakeholders een adequate aanpak te formuleren om de personele knelpunten op te lossen en om deze aanpak te evalueren.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We zien graag je sollicitatie tegemoet! Stuur je motivatiebrief en cv voorzien van referenties naar sollicitatie@sigra.nl. Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie HR data-analist’.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je  contact opnemen met Auke Klijnsma of Wilfred Geerlings via 020-5128888.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.