Over Sigra

Je komt in dienst bij Sigra. Met de andere vijf FG’s vorm je het team Privacy & Informatieveiligheid. Via detachering ga je voor een deel aan de slag bij Sigra-leden in de rol van FG. Daarnaast werk je mee aan ons Regionaal Expertisecentrum Privacy & Informatieveiligheid. Dit expertisecentrum ondersteunt Sigra-leden bij het organiseren van privacy en informatieveiligheid in de eigen organisatie en stimuleert het onderling advies vragen en kennis uitwisselen. Zo staan onze leden samen sterker.

Over Sigra 

Sigra is een regionaal samenwerkingsverband van ongeveer 150 organisaties in zorg en welzijn in Noord-Holland. Team Sigra ondersteunt het samenwerkingsverband met zeventig enthousiaste en gedreven collega's die hart hebben voor de zorg en welzijn. Samenwerking is de rode draad in alles wat we doen. Lees ons verhaal en bekijk de animatie.

De rol van FG bij onze leden is divers.

Je bent beleidsmaker

 • Opstellen en toetsen van documenten over privacy en verwerking van persoonsgegevens.
 • Adviseren van de organisatie over de toepassing van privacywetgeving, gevraagd en ongevraagd.
 • Leiden van een interne privacycommissie van de organisatie(s) en werkzaamheden afstemmen met de Privacy Officer.

   

Toezichthouder:

 • Inventariseren van gegevensverwerkingen.
 • Toezien op het bijhouden van het verwerkersregister en op de verwerking van (persoons)gegevens binnen de organisatie.
 • Begeleiden bij het opstellen van DPIA’s en beoordelen en behandelen van eventuele datalekken.


   

Privacy-expert voor de Raad van Bestuur, managers en de medewerkers binnen de organisatie:

 • Vergroten van bewustzijn over privacy en informatieveiligheid
 • Adviseren over privacy, de toepassing van privacywetgevingen verwerking van (persoons)gegevens. Dit doe je gevraagd én ongevraagd.
 • Je bent de sparringpartner van de Raad van Bestuur op het gebied van privacy.
   

Dit ben jij

Je bent zelfstandig en kunt goed samenwerken. Je zet wet- en regelgeving om naar toepasbare procedures en adviezen. Je bezit tact, kunt goed luisteren en weet om te gaan met tegenstellingen. Doordat je jouw boodschap goed verwoordt, overtuig je en los je problemen op. We stellen hoge eisen aan de mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Dit breng je mee

 • academisch werk- en denkniveau en een opleiding tot FG;
 • kennis van alle relevante en toekomstige wet- en regelgeving over de bescherming van persoonsgegevens zoals die gelden in de gezondheidszorg;
 • 3 jaar ervaring met het beschreven takenpakket, liefst in welzijn en zorg.
   

Dit bieden wij

Sigra doet alles om een gezonde werkomgeving te creëren voor haar medewerkers:

 • Je kunt overal werken door een goede laptop en telefoon. Voor je thuiswerkplek stellen wij een groot beeldscherm en goede bureaustoel ter beschikking.
 • We zien je graag. Op ons kantoor is goede koffie, vers fruit en stoelmassage. Ook organiseren we regelmatig uitjes en borrels.
 • Voor salariëring en arbeidsvoorwaarden volgen we de cao Ziekenhuizen.
  • Inschaling in functiegroep 65 (afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring). 
  • deelname aan een pensioenfonds zorg & welzijn, collectieve ziektekostenverzekeringen, opleidingen en een eindejaarsuitkering;
 • De aanstelling is eerst voor één jaar, maar we werven voor de lange termijn.


Het is een uitdagende functie door detachering bij meerdere werkgevers. Uniek is het goede onderlinge contact binnen het team P&I om kennis, ervaringen en dilemma’s met elkaar te delen vanuit de verschillende opdrachtgevers. Je staat er zo nooit alleen voor.

Over het Regionaal Expertisecentrum Privacy & Informatieveiligheid

Het Regionaal Expertisecentrum Privacy & Informatieveiligheid is een leuk en ervaren team. We werken intern samen als experts en verbeteren onze dienstverlening continu. Het Regionaal Expertisecentrum Privacy & Informatieveiligheid helpt leden om de privacy en informatieveiligheid in de organisatie goed te organiseren. Zie alle informatie op: sigra.nl/expertisecentrum-privacy-informatieveiligheid.

Solliciteren  

Interesse in deze functie? We kijken uit naar je sollicitatie! Stuur je cv naar sollicitatie@sigra.nl. Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie FG’.
Fijn als je alvast een motivatie meestuurt.
De selectie doen we samen met potentiële opdrachtgevers.
Dit is een doorlopende vacature omdat de vraag vanuit opdrachtgevers toeneemt.

Voor meer informatie over inhoud van deze vacature kun je contact opnemen: met leidinggevende Marit Blom 06-58084210, FG Onno Adolfs 06 5808 4203 of FG Anat Fuldauer 06 5808 4293.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.