Over Sigra

Sigra is een regionaal samenwerkingsverband van ongeveer 150 organisaties in zorg en welzijn in Noord-Holland. Team Sigra ondersteunt het samenwerkingsverband met zeventig enthousiaste en gedreven collega's die hart hebben voor de zorg en welzijn. Samenwerking is de rode draad in alles wat we doen. Lees ons verhaal en bekijk de animatie. 
Team Welzijn & Zorg focust zich op doelgroepen waarbij samenwerking meer dan gemiddeld nodig is met oog voor de meest kwetsbare mensen.

Dit ga je doen

Als adviseur bij team Welzijn & Zorg ondersteun en versterk je samenwerkingen. Jouw portefeuille bestaat grotendeels uit het begeleiden van samenwerkingen voor kwetsbare kinderen en jongeren en voor mensen met CVA of andere vormen van hersenletsel.
Wat verder in je portefeuille komt, hangt af van jouw affiniteit, competenties en nieuwe opdrachten voor Sigra.

 • Soms ben je projectleider, soms voorzitter van werkgroepen of organiseer je een event. Op andere momenten werk je inhoudelijk beleidsplannen uit, voor bijvoorbeeld één van de regionale jeugdnetwerken
 • Je werkt vanaf huis, op kantoor in Amsterdam of Haarlem en bent vaak voor overleg bij zorg- en welzijnsorganisaties, onze leden.
 • Jij neemt deel aan regionale projecten of begeleidt ze. Extern vertegenwoordig je het netwerk.
   

Een paar concrete voorbeelden:

 • Je vervult onder andere de rol van netwerkcoördinator in een zeer actief, stadsbreed opererend CVA-netwerk, het Stroke Netwerk Groot-Amsterdam. Je werkt vanuit dit netwerk met professionals aan innovaties, resultaten en concrete producten.
 • Voor Hersenletselnetwerken in Kennemerland en Groot Amsterdam organiseer je samen met een andere collega en deelnemers netwerkbijeenkomsten.
 • Je begeleidt verschillende regionale jeugdnetwerken.
   

Dit zijn jouw competenties

Verbinden
Samenwerking tussen bestuurders, management en professionals over de grenzen van hun eigen organisaties versterkt zorg en ondersteuning voor de meest kwetsbare mensen in de regio.

 • Door jouw communicatievaardigheden en oog voor het gemeenschappelijk doel breng jij onze leden samen, je hebt gevoel voor verhoudingen en belangen.
 • Jouw organisatietalent en adviesvaardigheden zorgen voor inspirerende netwerkbijeenkomsten, het delen van kennis en het mede bepalen van de strategische koers.

   

Versterken
Een duidelijk overzicht en goede afstemming van zorg en ondersteuning is cruciaal.

 • Met jouw communicatie en redactionele vaardigheden lever je zelfstandig de interne en externe communicatie van het netwerk en zorg je voor betrouwbare en onafhankelijke informatie op de websites.
 • Je signaleert en agendeert knelpunten en stagnaties en zoekt hoe dit samen op te pakken, zodat jongeren, patiënten, cliënten en inwoners niet tussen wal en schip vallen.
   

Vernieuwen
Door jouw ondernemerschap zet je opgaven binnen welzijn en zorg om in kansen en concrete projecten.

 • Ontwikkelingen in het werkveld signaleer je en vertaal je naar activiteiten. 
 • Je hebt lef en neemt initiatief om samen met deelnemende organisaties, mogelijke nieuwe leden, financiers en netwerkpartners allianties te smeden die het verschil maken in de regio.

   

Dit breng je mee

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een relevante functie binnen zorg- en of welzijn.
 • Je hebt inhoudelijke affiniteit op het gebied van CVA, hersenletsel en jeugd.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving en financieringsstromen.
   

Dit bieden wij

Sigra vindt een gezonde werkomgeving belangrijk. We regelen de juiste middelen voor een thuiswerkplek en zorgen voor een fijn kantoor met vers fruit, zit-stabureaus en stoelmassage. Verder bieden wij: 

 • 70 enthousiaste collega’s!
 • Salaris volgens de cao Ziekenhuizen. Inschaling in functiegroep 55 (€ 3115 - € 4391) afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden: deelname aan een pensioenfonds, 5,5 week verlof per jaar, collectieve ziektekostenverzekeringen, opleidingen en een 13e maand;
 • We starten met een jaarcontract, maar richten ons lange termijnrelaties;
   

Over team Welzijn & Zorg 

Dit team werkt in regionale coalities met financiers en inwoners. Waar nodig werken we samen met kennisinstituten, bedrijfsleven, overheid en brancheorganisaties. Zo pakken we organisatie-overstijgende knelpunten op, verbeteren we de samenwerking en zorgen voor een sluitend vangnet voor de meest kwetsbare inwoners. Als lid van dit team kan je onderling fijn sparren en leren. Veel van wat we doen is echt met elkaar en alle betrokkenen samen ontwikkelen en vormgeven om de gewenste transitie te realiseren. 

Solliciteren  

Interesse in deze functie? We zien graag je sollicitatie tegemoet!
Stuur uiterlijk 12 januari 2023 je cv naar sollicitatie@sigra.nl of via LinkedIn bij onze personeelsadviseur Hanna Slump. Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie adviseur welzijn & zorg’. Een motivatie daarbij is van harte welkom in de vorm die bij jou past.

De selectierondes zijn gepland op dinsdag 17 januari (1e ronde) en vrijdag 20 januari (2e ronde). Voor de tweede ronde geven we kandidaten een inhoudelijke opdracht. Zo krijg je een nog beter beeld van de functie en wij van natuurlijk van jou.

We horen graag van je. Bellen kan met Joceline Kranenburg op 06-58084214 en Renee Blaisse 06-58084216.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.