Over Sigra

Sigra is een regionaal samenwerkingsverband in Noord-Holland. Bij Sigra werken zestig enthousiaste en gedreven collega's die hart hebben voor de zorg en welzijn. Samenwerking is de rode draad in alles wat we doen. Lees ons verhaal en bekijk de animatie.

Dit ga je doen 

Als adviseur bij team Welzijn & Zorg ondersteun en versterk je samenwerkingsverbanden. Bestuurders, managers en professionals werken samen over de grenzen van hun eigen organisaties. Zo versterken ze de zorg en ondersteuning voor de mensen in de regio.

Jouw portefeuille vullen we deels met onze samenwerkingen rond niet-aangeboren hersenletsel, op landelijk en regionaal niveau. Wat verder in je portefeuille komt, hangt af van jouw affiniteit en nieuwe opdrachten voor Sigra.

Verbinden
Jouw opdracht is netwerkpartners verbinden om samen voor de meest kwetsbare mensen in de regio het verschil te maken. Dit doe je door:

 • Adviseren van (bestuurlijke) vertegenwoordigers van het netwerk en mede bepalen van de strategische koers.
 • Organiseren van inspirerende netwerkbijeenkomsten           .
 • Voorbereiden van overleggen, monitort besluiten en acties.

Soms ben je projectleider, soms voorzitter van werkgroepen. Op andere momenten werk je inhoudelijk beleidsplannen uit.

Vernieuwen
Jij onderhoudt bestaande relaties en gaat nieuwe effectieve samenwerkingsrelaties aan. Je brengt zorgprofessionals, managers, bestuurders, patiënten/cliënten en hun naasten samen. Zo bevorder je samenwerking en het delen van kennis:

 • Je vertaalt de opgaven binnen zorg en welzijn naar de strategische koers van je netwerken.
 • Samen pak je concrete projecten op en smeedt je allianties die het verschil maken in de regio.

Dit doe je met deelnemende organisaties, mogelijke nieuwe leden, financiers en netwerkpartners.

Versterken
De zorg- en welzijnsaanbieders die onderdeel zijn van een netwerk, alliantie of ander type samenwerkingsverband, delen kennis en stemmen het zorg en ondersteuningsaanbod met elkaar af, zodat patiënten/cliënten/inwoners niet tussen wal en schip vallen.

 • Je signaleert en agendeert knelpunten en stagnaties.
 • Jij neemt deel aan landelijke en regionale projecten of begeleidt ze.
 • Extern vertegenwoordig je het netwerk. Zo ben je bijvoorbeeld landelijk aanspreekpunt van Breinlijn en vertel je over de innovatieve resultaten en producten van het Stroke Netwerk Groot-Amsterdam


Ook is de communicatie jouw verantwoordelijkheid. Je bent het algemene aanspreekpunt. Je verzorgt zelfstandig de interne en externe communicatie van het netwerk. Concrete taken zijn:

 • Het overzichtelijk presenteren van aanbod van specifieke zorg- en welzijnspartijen voor mensen met NAH en hun naasten.
 • Betrouwbare en onafhankelijke informatie verschaffen en actueel houden van de website van het netwerk.
   

Dit ben jij 

Samenwerken zit in jouw dna. Als enthousiaste netwerker heb je gevoel voor verhoudingen en belangen. Je bent energiek, nauwkeurig en doortastend. Dit ben je ook:  

 • Je schakelt snel tussen verschillende projecten en werkzaamheden.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden. 
 • Ontwikkelingen in het werkveld signaleer je en vertaal je naar activiteiten. 
 • Je werkt graag zowel zelfstandig als in teamverband. 
   

Dit breng je mee 

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt inhoudelijke affiniteit op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel.
   

Dit bieden wij 

Sigra doet alles om een gezonde werkomgeving te creëren voor haar medewerkers. We werken zowel thuis als op kantoor. En zorgen voor de juiste middelen voor een goede werkplek. Verder bieden wij: 

 • 60 enthousiaste collega’s!
 • Een aanstelling voor één jaar, met de intentie voor lange termijn;
 • Salaris in schaal 55 of 60 van de cao Ziekenhuizen (afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring).  
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: deelname aan een pensioenfonds, collectieve ziektekostenverzekeringen, opleidingen en een eindejaarsuitkering;
   

Over team Welzijn & Zorg

Dit team werkt in regionale coalities met financiers en inwoners en waar nodig met kennisinstituten, bedrijfsleven, overheid en brancheorganisaties. Met hen en onze leden, pakken we organisatie-overstijgende knelpunten op, verbeteren we de samenwerking en zorgen voor een sluitend vangnet voor de meest kwetsbare inwoners. 

Solliciteren  

Interesse in deze functie? We zien graag je sollicitatie tegemoet! Stuur uiterlijk 8 juni 2022 je cv naar sollicitatie@sigra.nl of via een LinkedIn-bericht naar onze personeelsadviseur Hanna Slump.Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie NAH’. Een motivatie daarbij is van harte welkom in de vorm die bij jou past.
De selectierondes zijn gepland op 13 juni (1e ronde) en 17 juni (2e ronde). Voor de tweede ronde geven we kandidaten een inhoudelijke opdracht. Zo krijg je een nog beter beeld van de functie en wij natuurlijk van jou.

Wil je meer informatie? Bel dan met Mark van Duin, 31 (0)6-58084236. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.