Over Sigra

Sigra is een regionaal samenwerkingsverband in Noord-Holland. Bij Sigra werken zestig enthousiaste en gedreven collega's die hart hebben voor de zorg en welzijn. Samenwerking is de rode draad in alles wat we doen. Lees ons verhaal en bekijk de animatie.

Dit ga je doen 

Je begeleidt onze leden bij hun samenwerking op regionale strategische personeelsplanning. Dit doe je door:

 • Vernieuwen - Je signaleert kansen en risico’s op de regionale arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Onze leden gebruiken dit voor hun samenwerkingsplannen. Je bevordert datagedreven werken en doorontwikkeling van regionale dataverzameling.
 • Versterken van de regionale strategische personeelsplanning. Je verzamelt, bestudeert en bewerkt data en ontwikkelingen. Van je inzichten maak je bondige publicaties en presentaties.
 • Verbinden - Samen met je collega adviseur arbeidsmarktinformatie ben je sparringpartner voor leden en stakeholders: bestuur, directies, managers en/of inhoudelijk deskundigen en versterkt onderlinge relaties en samenwerking. Zo help je de netwerken bij hun vraag over de toekomstige arbeidsmarkt. Jouw data-analyses leiden tot interventies binnen de doelstelling van het programma Arbeidsmarkt & Onderwijs. Daarmee lever je een bijdrage aan een gezonde arbeidsmarkt voor zorg en welzijn in de regio.   
   

Dit breng je mee 

 • Jij weet alles over arbeidsmarktontwikkelingen in de gezondheidszorg en je hebt een relevante hbo of wo-opleiding afgerond, bijvoorbeeld op het gebied van HR of personeelswetenschappen. Verder breng je mee:  

 • uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden: je weet data om te zetten in een helder, aantrekkelijk verhaal
 • hbo- of academisch werk- en denkniveau
 • ervaring met databewerking, je schat databronnen op waarde
 • Je hebt affiniteit met of kennis van regionaal arbeidsmarktbeleid en kennis van ontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector (of het vermogen om je dit snel eigen te maken).
   

Dit bieden wij 

Sigra doet alles om een gezonde werkomgeving te creëren voor haar medewerkers. We werken zowel thuis als op kantoor. Verder bieden wij:  

 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: deelname aan een pensioenfonds, collectieve ziektekostenverzekeringen, opleidingen en een eindejaarsuitkering; 
 • een aanstelling voor 6 maanden: augustus 2022 – februari 2023;
 • voor salariëring en arbeidsvoorwaarden volgen we de cao Ziekenhuizen. Inschaling in functiegroep 55 of 60 (afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring).  
  Tevens nodigen we zzp’ers uit om te reageren. 
   

Over team Arbeidsmarkt & Onderwijs 

De vraag naar professionals in zorg en welzijn groeit en dus willen we zoveel mogelijk jongeren, zij-instromers en herintreders aantrekken, opleiden en behouden voor de sector. Team Arbeidsmarkt & Onderwijs (A&O) zet zich in voor een goede balans op de regionale arbeidsmarkt van zorg en welzijn. A&O valt uiteen in drie programmalijnen:  

 • Bij Kiezen & Toeleiden organiseren we activiteiten voor jongeren, zij-instromers en herintreders zodat zij een zo aantrekkelijk en realistisch beeld krijgen van werken in zorg en welzijn. 
 • Bij Leren & Opleiden bevorderen we de samenwerking tussen onderwijs en organisaties in zorg en welzijn. 
 • Bij Werken & Behoud stimuleren we een prettig werkklimaat, zodat professionals met plezier naar hun werk gaan. 
   

Solliciteren  

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We zien graag je sollicitatie tegemoet! Stuur je cv voorzien naar sollicitatie@sigra.nl. Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie onderzoeker’. Of stuur een LinkedIn-bericht naar onze personeelsadviseur Hanna Slump.  

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lotte Speelman +31 (0)6-58084199.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.