Succesvolle vervanging zorgnetwerk MANZA ring

18-05-20

De oude netwerkomgeving (MANZA II) van de ziekenhuizen was toe aan vervanging na zoveel jaar intensief gebruik. Met dit netwerk wisselen alle ziekenhuizen veilig data onderling en landelijk met het LSP uit. Na een intensief selectietraject is er een nieuwe netwerkopzet gekozen samen met Vancis als leverancier.

De belangrijkste uitgangspunten tijdens het selectietraject waren de nieuwe netwerkomgeving op de toekomst voor te bereiden waarbij flexibiliteit en stabiliteit een hoge prioriteit hadden. Hoe zorgen we ervoor dat de patiënten en zorgprofessional zo min mogelijk last hebben van de vervanging? De migratie is zorgvuldig voorbereid en uitgedacht om de onderbreking zo kort mogelijk te laten zijn en het risico op problemen zoveel mogelijk te verkleinen. 

Na maanden voorbereiding zijn we in februari overgegaan. Bij de eerste migratie ging het eigenlijk al meteen goed. Alle aanpassingen zijn zonder grote problemen verlopen en de patiënten en zorgprofessionals hebben nauwelijks hinder ondervonden. Een groot succes dus!
De oude omgeving is inmiddels opgeruimd en het project is geëvalueerd. Het vieren van de succesvolle samenwerking met de leden en de leverancier moet natuurlijk nog even op zich wachten, maar wat is het vat zit verzuurt niet.

Voor vragen of interesse in onze MANZA dienstverlening? Neem dan contact op met Peter van der Ploeg van SIGRA, 06-58084235 of pvdploeg@sigra.nl.