De Ontdekdezorg week

De Ontdekdezorg week is georganiseerd in drie lagen:
1. landelijk; 
2. regionaal;
3. activiteiten georganiseerd door zorg- en welzijnsorganisaties.

Dit is een mooie kans voor jouw organisatie om kennis te maken met potentiële nieuwe werknemers. Lees hier verder hoe jullie mee kunnen doen en hoe je jouw organisatie presenteert aan de deelnemers.

Landelijk

Op landelijk niveau organiseren we:

  • een gezamenlijke kick-off.
  • webinars over de sector zorg en welzijn en gericht op een specifiek werkveld (bijvoorbeeld de eerstelijnszorg en jeugdzorg).
  • social media campagnes om aandacht te geven aan de week en alle activiteiten. 


Regionaal

Per regio organiseert Sigra een (online of hybride) evenement waarvoor je jouw organisatie kunt aanmelden. 

  • Dinsdag 15 maart voor de regio Amsterdam-Diemen en Amstelland
  • Donderdag 17 maart voor Noord-Holland-Noord
  • Vrijdag 18 maart voor Zaanstreek-Waterland


In deze sessies richten we ons op informeren over de sector zorg en welzijn, werken en leren. Zorg- en welzijnprofessionals vertellen over hun vak en recruiters of opleidingsadviseurs over de opleidingsmogelijkheden en vacatures. En het Transferpunt Zorg en Welzijn, het Werkgeversservicepunt (UWV), onderwijsinstellingen en Sterk in je werk informeren over de mogelijkheden voor opleidingen, (zij)-instroomtrajecten, het oriëntatieprogramma en loopbaancoaching. 

Activiteiten van zorg- en welzijnsorganisaties

Zorg- en welzijnsorganisaties kunnen een activiteit organiseren in of na de week. Dat kan online, hybride of op locatie. Voorbeelden van activiteiten zijn: speed dates, rondleidingen, presentaties van ervaringsdeskundige of een (kahoot)quiz. Een overzicht van alle activiteiten van leden wordt getoond op de landelijke website en de regionale website

Zowel de Sigra-activiteiten als de activiteiten van de organisaties worden gepromoot via online en offline campagnes.  

Meer informatie en aanmelden ODZW

Wil je jouw organisatie alvast aanmelden? Of wil je meer weten over de Ontdekdezorg week in de regio Zaanstreek-Waterland, Noord-Holland Noord, Amsterdam-Diemen en Amstelland? Neem dan contact op met Renske van der Linden via opendagzorgenwelzijn@sigra.nl.

Meer informatie over de Ontdekdezorg week via de landelijke website