Wat gaan we doen?

Sigra is met de Meldkamer van de Ambulance Amsterdam en de huisartsenposten van Amsterdam en Amstelland koploper voor de berichtuitwisseling: berichten 20, 21 en 22. De doelstelling van dit koplopertraject, dat plaatsvindt bij de Meldkamer van de Ambulance Amsterdam en de huisartsenposten van Amsterdam en Amstelland, is de implementatie van bericht 20: het verwijsbericht van de MKA naar de HAP. De Ambulancedienst Amsterdam, inclusief de Meldkamer met Topicus, en de Huisartsenpost Amsterdam met HAPIS HealthConnected hebben zich aangemeld voor dit koplopertraject om bericht 20 te implementeren. 

Daarnaast worden berichten 21 en 22, respectievelijk de spoedverwijzing van de HAP naar de MKA en de bevestiging daarvan, ook meegenomen om efficiëntie te behalen nu beide partijen betrokken zijn. De Huisartsenpost Amstelland heeft zich eveneens bij deze drie berichten aangesloten. Met deze berichten willen we de informatie rondom de patiënt eenmalig vastleggen en gestructureerd delen met de volgende zorgverleners in de keten.

De rol van Sigra

Samen met VZVZ verzorgt Sigra het projectmanagement voor het traject. Bovendien starten we met de werkgroepen Werkafspraken en Techniek/ICT.

In de acute zorg is het van levensbelang dat zorgverleners snel en eenvoudig toegang hebben tot relevante medische gegevens en informatie over de acute situatie van een patiënt. Samen zorgen we ervoor dat zorgverleners sneller en beter informatie kunnen uitwisselen.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Cunera van der Linden, projectleider bij Sigra via cvdlinden@sigra.nl