Stappenplan naar vanzelfsprekende samenwerking met informele zorgverleners

Stappenplan samenwerking informele zorgHoe zorg je ervoor dat zorgprofessionals en informele zorgverleners elkaar begrijpen én versterken in de zorg voor de cliënt? En hoe train je zorgprofessionals in deze nieuwe manier van werken? Deze en andere vragen worden beantwoord in het 'Stappenplan naar vanzelfsprekende samenwerking met informele zorgverleners', dat SIGRA met behulp van verschillende lidorganisaties en andere betrokken partijen heeft ontwikkeld. 

Dit plan beschrijft in zeven stappen hoe je als zorg- of welzijnsorganisatie de verandering in kan zetten naar vanzelfsprekende samenwerking met informele zorgverleners (mantelzorgers, vrijwilligers). Een cultuuromslag die tijd kost, maar uiteindelijk veel kan opleveren; zeker voor de cliënt. Het stappenplan biedt voorbeelden van verschillende organisaties, handvatten en tips om deze cultuuromslag in te zetten. 

Het stappenplan is bedoeld ter inspiratie voor organisaties die de samenwerking met informele zorgverleners willen intensiveren.

Download hier het Stappenplan naar vanzelfsprekende samenwerking met informele zorgverleners 
(als u de pdf lokaal opslaat en dan opent, dan kunt u vanuit dit document alle links apart in een nieuw tabblad openen in uw browser!)

Neem voor meer informatie over dit thema contact op met Irene Hermans 

Lees meer over Informele Zorg