SIGRA Samenwerkingsaward

Wie een belangrijke bijdrage levert aan zorg & welzijn; samenwerking initieert en stimuleert; en de mens en diens leefwereld voorop stelt, maakt kans op het winnen van de SIGRA Samenwerkingsaward. De winnaar sleept hiermee €1000,- in de wacht om zijn of haar samenwerkingsproject een boost te geven.

Winnaar SIGRA Samenwerkingsaward 2018: Henrieke van Diermen van Spirit

De jury koos Henrieke vanwege haar inzet voor o.a. de campagne Jeugdhulp Amsterdam en het traject Samenwerking, Professionalisering en Mobiliteit. "Henrieke is een echte initiatiefnemer en aanjager, iemand die het vermogen heeft om over de grenzen van de eigen organisatie heen te kijken en anderen daarin mee te nemen." Henrieke zette het prijzengeld in voor de workshop Paradigmashifts en Herkaderen, waar de deelnemers leerden om out-of the box te denken en door te pakken.

Eerdere Award-winnaars 

  • 2017: Susanne Smorenburg, programmamanager in het BovenIJ Ziekenhuis, die zich al vele jaren vanuit verschillende organisaties in SIGRA-verband actief inzet om zorg en welzijn voor kwetsbare ouderen te verbeteren. Susanne gebruikte het geldbedrag voor de training netwerken en netwerkleiderschap van Common Eye.
  • 2016: Mariëtte Stokkermans, Strategisch adviseur P&O bij Omring, die zich in de afgelopen twee jaar volop inzette voor de sectorplannen en in kansen en mogelijkheden denkt. Mariëtte besteedde het geldbedrag aan twee workshops over positieve psychologie en positieve gezondheid voor 40 zorgmedewerkers vanuit verschillende zorg- en welzijnsorganisatie die lid zijn van SIGRA/ZWplus.
  • 2015: Elvira van Dusseldorp, manager Mobiliteit van Cordaan, voor haar initiatief voor het digitale mobiliteitsplatform Zorg Werkt Zeker, waarmee ze de regionale samenwerking verbetert en stimuleert en een belangrijke bijdrage levert aan het HRM-beleidsproces.
  • 2014: Sylvia Bazuin, Hoofd Opleidingen van het (toen nog) Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, won de eerste samenwerkingsaward. "Sylvia is iemand die al jaren in SIGRA-verband actief is. Ze heeft een open oog voor tegengestelde belangen, en is een ankerpunt van kennis en ervaring. Sylvia Bazuin was betrokken bij het Transferproject van Cordaan en OLVG. Onderstaand filmpje werd gemaakt met het geld van de SIGRA Samenwerkingsaward.