SIGRA Samenwerkingsaward

Samenwerken is één van de kernwaarden van SIGRA en in de loop van de jaren hebben verschillende mensen zich ingezet voor samenwerking, zowel zichtbaar als op de achtergrond. Om het belang van samenwerking te benadrukken en om de winnaars een podium te geven heeft het SIGRA-bestuur de Samenwerkingsaward in het leven geroepen. Aan de Samenwerkingsaward hangt een geldbedrag van €1000, wat de winnaar de gelegenheid biedt om haar/zijn samenwerkingsproject een ‘boost’ te geven. 

Susanne Smorenburg van BovenIJ Ziekenhuis wint SIGRA Samenwerkingsaward 2017

Susanne Smorenburg, programmamanager in het BovenIJ Ziekenhuis, won in 2017 de Samenwerkingsaward. Susanne kreeg de award, omdat zij zich al vele jaren vanuit verschillende organisaties in SIGRA-verband actief inzet omzorg en welzijn voor kwetsbare ouderen te verbeteren.

Inzet Geldbedrag Samenwerkingsaward

In 2016 won Mariëtte Stokkermans, Strategisch Adviseur P&O bij Omring, de award. Zij heeft zich de afgelopen jaren volop ingezet voor verschillende projecten rondom samenwerking.

Het bedrag van de award heeft Mariëtte besteed aan een bijeenkomst voor ongeveer 40 zorgmedewerkers vanuit verschillende zorg- en welzijnsorganisatie die lid zijn van SIGRA/ZWplus. De bijeenkomst bestond uit twee workshops vanuit positieve psychologie en positieve gezondheid.

Onderstaand filmpje is gemaakt met het geld van de SIGRA Samenwerkingsaward over het Transferproject Cordaan en OLVG. De winnaar van 2014, Sylvia Bazuin, was bij dat project betrokken en heeft mede daardoor de SIGRA Samenwerkingsaward gewonnen.

Andere winnaars Samenwerkingsaward

  • 2016: Mariëtte Stokkermans, Strategisch adviseur P&O bij Omring "Mariëtte denkt in mogelijkheden en kansen, zo ook voor de sectorplannen waar ze zich de afgelopen twee jaar volop voor ingezet heeft”. Lees meer
  • 2015: Elvira van Dusseldorp, manager Mobiliteit van Cordaan Ze kreeg de award voor haar initiatief voor het digitale mobiliteitsplatform Zorg Werkt Zeker, waarmee ze de regionale samenwerking verbetert en stimuleert en een belangrijke bijdrage levert aan het HRM-beleidsproces. Lees meer
  • 2014: Sylvia Bazuin, Hoofd Opleidingen van het (toen nog) Sint Lucas Andreas Ziekenhuis won de eerste samenwerkingsaward. ‘Sylvia is iemand die al jaren in SIGRA-verband actief is. Ze heeft een open oog voor tegengestelde belangen, en is een ankerpunt van kennis en ervaring’. 

Criteria voor de Samenwerkingsaward

De samenwerkingsaward gaat naar iemand die:

  • Stimuleert en regionale samenwerking op gang brengt;
  • Een belangrijke bijdrage levert aan Zorg & Welzijn als professional of als diegene die ertoe bijdraagt dat de professional zijn of haar werk zo goed mogelijk kan doen;
  • Zich bewust is van het onderscheid tussen gezamenlijk belang en organisatiebelang;
  • uitdraagt dat de cliënt of patiënt voorop staat en dat de kwaliteit van Zorg & Welzijn optimaal moet zijn.