Programma

13.30 uur - Inloop

14.00 uur - Opening door Sigra bestuursvoorzitter Godfried Barnasconi

14.10 uur - Rondetafelgesprek met de voorzitters van de vijf Sigra regiobestuurstafels 
De komende vier jaar is het Integraal Zorgakkoord (IZA) de werkagenda voor zorg en welzijn. Met als doel om zorg en welzijn voor de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. De uitwerking van het akkoord zal zorgen voor grote veranderingen in het brede zorg- en welzijn landschap. Deze moeten worden doorvertaald naar de interne organisaties. Auke Klijnsma, manager Arbeidsmarkt & Onderwijs bij Sigra, gaat in gesprek met de vijf voorzitters van de regiobestuurstafels over hun visie op de vertaling van deze veranderingen naar de eigen organisaties. Welke invloed heeft regionale samenwerking en welke uitdagingen zien zij? 

Joris Mencke

 

14.30 uur - Comedian en keynote spreker Joris Mencke over de wereld van verandering
Een geflopte tennisser, Meester in de Rechten, leidinggevende, consultant, wereldfietser (van Mongolië naar India) en tegenwoordig comedian en keynote spreker. Als iemand van verandering mag spreken is het Joris Mencke. Op de fiets kwam hij tot het inzicht dat als hij het maximale uit zijn leven wil halen hij zichzelf in situaties moet brengen waarin er geen ontkomen aan is, waarin hij zich achter niemand kan verschuilen, hij zichzelf móét laten zien. Dat is het podium bij uitstek. 

Hoe haal je het maximale uit je organisatie én uit ieder individu? Of je nu onlangs bent aangesteld als bestuurder of een veteraan met littekens in de strijd, je weet dat het moeilijk is om professionele mensen in beweging te krijgen. Toch zijn het de leiders, managers en opleiders die het verschil maken. Zij bewaken de organisatie-energie, in bedrijven en zelfs in gezinnen. Ze inspireren of demoraliseren. In deze presentatie laat Joris zien welke rol leiders spelen bij een verandering, hoe ze waarde kunnen toevoegen aan het team en de organisatie en deelt hij handvatten om leiders te helpen hun mensen te inspireren tot het waarmaken van hun volledige potentieel.

15.30 uur - Pauze

15.45 uur - Algemene ledenvergadering 

16.30 uur - Uitreiking van de Sigra Samenwerkingsaward
Samenwerken is Sigra en Sigra is samenwerken. Daarom reiken we elke twee jaar de Sigra Samenwerkingsaward uit. Met de award benadrukken we het belang van samenwerking tussen de verschillende sectoren en domeinen. We geven degenen die zich hiervoor hard maken, de zorg- en welzijnsprofessionals, en hun mooie samenwerkingsinitiatieven letterlijk een podium. 

17.00 uur - Netwerkborrel
Gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten met een hapje en een drankje.  
 

Inschrijven

Meer informatie