Dit ga je doen

Om de arbeidsmarktkrapte van nu en in de toekomst het hoofd te kunnen bieden, verbind je onder het motto Anders werken Anders leren de zorg- en welzijnsorganisaties (de leden van Sigra) onderling én met de regionale onderwijspartners. Je vervult met flair de verschillende netwerkrollen. Dat varieert van ambtelijk secretaris, verkenner, initiator en aanjager tot innovator en strateeg. Je schakelt dan ook steeds tussen de strategie en de operatie en borgt een goed verloop van verschillende projecten. Je bent op de hoogte van de samenhang tussen HR en opleiden, je bent bekend met het gebruik van data en datagedreven werken en je ziet en bevordert inhoudelijke samenhang tussen de verschillende programma’s van Sigra. 

Je werkt vanuit de drie kernwaarden van Sigra:     

 • Verbinden - Je ondersteunt diverse netwerken, verbind samenwerkingspartners, stuurt netwerken aan, begeleidt ontwikkelcoalities en organiseert conferenties en themabijeenkomsten;  
 • Versterken - Je brengt deze kennis in bij netwerken binnen Sigra. Dit doe je door het schrijven van bondige publicaties, het presenteren van je inzichten of door bij een overleg actief mee te denken over een vraagstuk;  
 • Vernieuwen - Je signaleert kansen die een bijdrage leveren aan meer, sneller en anders op te leiden. Ook kom je met concrete ideeën op het gebied van onderwijsinnovatie en vernieuwing.  

 

Dit ben jij

Samenwerken zit in jouw dna. Als enthousiaste netwerker heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en belangen. Je bent energiek, nauwkeurig en doortastend. Dit ben jij ook:  

 • Door jouw samenwerkingsgerichtheid en politieke bewustzijn verbind je de netwerken en samenwerkingspartners.  
 • Door jouw inspirerende houding en innovatieve  denken komen we tot vernieuwingen.  
 • Je bent consciëntieus op inhoud en proces en daardoor doel-, proces- en resultaatgericht 

 

Dit breng je mee

 • Ervaring met projectmatig werken 
 • Werken en denken op WO-niveau 
 • Kennis van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van zorg & welzijn.  
 • Digitale vaardigheden 

 

Wat wij bieden

Sigra creëert een gezonde werkomgeving voor haar medewerkers. We werken op dit moment zowel vanuit huis als op kantoor. We geven je ruimte voor ondernemerschap, eigen initiatief en verantwoordelijkheid in een uitdagende werkomgeving.  

Ook bieden wij:  

 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: deelname aan een pensioenfonds, collectieve ziektekostenverzekeringen, opleidingen en een 13e maand;  
 • Een aanstelling voor één jaar, gericht op verlenging;  
 • Voor salariëring en arbeidsvoorwaarden volgen we de cao Ziekenhuizen. Inschaling in functiegroep 60.   

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We zien graag je sollicitatie tegemoet! Stuur uiterlijk 21 januari 2024 je CV, liefst met een motivatie in de vorm die jou past naar sollicitatie@sigra.nl. Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie leren & opleiden’. De selectiegesprekken zijn op 22 en 24 januari.  

Voor meer informatie kun je vanaf 8 januari contact opnemen met Helma Marlet (06-58084238) of vanaf 2 januari met Wilma Jansen (06-58084736) 

  

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.  

Over Sigra  

 Sigra is een regionaal samenwerkingsverband in zorg en welzijn. Ons samenwerkingsverband telt ongeveer 155 organisaties in Noord-Holland. Team Sigra ondersteunt het samenwerkingsverband. Bij team Sigra werken 70 enthousiaste en gedreven collega's die hart hebben voor de zorg en welzijn. Samenwerking is de rode draad in alles wat we doen.  Lees ons verhaal en bekijk de animatie.

Over team Arbeidsmarkt & Onderwijs  

 De vraag naar professionals in zorg en welzijn groeit en dus willen we zoveel mogelijk jongeren, zij-instromers en herintreders aantrekken, opleiden en behouden voor de sector. Team Arbeidsmarkt & Onderwijs (A&O) zet zich in voor een goede balans op de regionale arbeidsmarkt van zorg en welzijn.  

Sigra versterkt en ondersteunt samenwerking tussen onze leden en stakeholders op het gebied van Arbeidsmarkt & Onderwijs in drie programmalijnen:  

 • Kiezen & Toeleiden   
 • Leren & Opleiden   
 • Werken & Behoud