Dit ga je doen

Als Senior Programmaregisseur Arbeidsmarkt & Onderwijs ben je de verbindende schakel tussen ZWplus, de regio en de verschillende expertise-gebieden binnen Arbeidsmarkt & Onderwijs. Je werkt vanuit Sigra ten behoeve van het bestuur van ZWplus en zult nauw samenwerken met de voorzitter van het ZWplus bestuur en de voorzitter van het HR-netwerk van ZWplus. Je ondersteunt en adviseert primair op vraagstukken rondom arbeidsmarkt en onderwijs. Je weet hierbij een koppeling te leggen met inhoudelijke ontwikkelingen binnen zorg en welzijn in de regio Noord-Holland Noord. Hierbij werk je nauw samen met andere regionale programmamanagers, zoals vanuit 'Leren is Werken, Werken is Leren' en de transitieprojecten vanuit WOZO, IZA  TAZ.

In afstemming met het ZWplus bestuur en je manager ontwerp je de jaarlijkse werkagenda Arbeidsmarkt & Onderwijs en ben je verantwoordelijk voor de verantwoording. Je betrekt hierbij ook de nodige stakeholders in de regio en versterkt onderlinge relaties en samenwerking. Daarnaast zorg je samen met de communicatiemedewerkers voor in- en externe communicatie over samenwerkingsprojecten en resultaten.

Je opereert zowel op strategisch, tactische als operationeel niveau. Zo neem je specifieke aandachtsgebieden mee in een concrete invulling van HR-bijeenkomsten. Daarnaast vertaal je aandachtsgebieden in initiatieven of projecten binnen de programmalijnen van Arbeidsmarkt & Onderwijs. Je stuurt collega’s hiervoor inhoudelijk aan op (deel)projecten. Het kan ook zijn dat je een project zelf uitvoert. Zo ben je voor programmalijn ‘Kiezen & Toeleiden’ medeverantwoordelijk voor activiteiten, te denken aan het organiseren van regionale wervingsactiviteiten of een banenmarkt in Noord-Holland Noord.

‘Als Senior Programmaregisseur heb je een cruciale rol om samen met onze leden de gezondheidszorg weer aantrekkelijk en gewild te maken’. Jolanda Buwalda, Voorzitter ZWplus bestuur. 


Dit ben jij

 • Samenwerken zit in jouw dna. Als enthousiaste netwerker heb je gevoel voor verhoudingen en belangen. Je bent energiek, nauwkeurig en doortastend. Dit ben jij ook: 

 • Je bent gewend om strategisch, tactisch als operationeel te werken.  
 • Je bent een ervaren en verbindende netwerker met gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en verschillende belangen.
 • Je bent een sparringpartner voor stakeholders: bestuur, directies, (HR- en project-) managers en/of inhoudelijk deskundigen.
 • Je weet betrokkenen vanuit visie en op inhoud te overtuigen.
 • Je bent organisatorisch sterk, ondernemend en ziet kansen en zet die om in concrete acties.
 • Je schakelt snel tussen verschillende projecten en werkzaamheden.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden.
 • Je bent energiek, innovatief en doortastend.
 • Je werkt graag zowel zelfstandig als in teamverband. 
 • Werken vanuit coalities met het belang van de regio voorop, is voor jou een tweede natuur.
   


Dit breng je mee

Je werkt en denkt op WO-niveau. Je bent al enige jaren actief als bijvoorbeeld; bestuursadviseur of -secretaris, beleidsmedewerker, projectleider of programmamanager in de sector van zorg & welzijn en/of Onderwijs.

 • Je hebt aantoonbare ervaring in het begeleiden en adviseren van samenwerkingsverbanden. 
 • Je hebt kennis over actuele HR-vraagstukken. Ervaring in de sector zorg & welzijn is een pre.
 • Je hebt ervaring met het leiden van projecten gerelateerd aan het bevorderen van instroom van personeel en het tegengaan van personeelstekorten.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in het werkgebied Noord-Holland Noord en in bezit van Rijbewijs B (bezit van auto niet noodzakelijk).Dit bieden wij 

Je gaat werken bij en gedreven en warme organisatie waar je ondernemend te werk kan gaan en heel veel verschillende stakeholders blij kan maken. Een functie met social impact die er maatschappelijk toe doet; regionaal resultaten boeken voor een van de grootste uitdagingen binnen de zorg; het groter wordende tekort aan gekwalificeerde zorgprofessionals.

Sigra doet er daarnaast alles om een gezonde werkomgeving te creëren voor haar medewerkers. We werken zowel thuis als op kantoor. Verder bieden wij:  

 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: deelname aan een pensioenfonds, collectieve ziektekostenverzekeringen, opleidingen en een eindejaarsuitkering; 
 • een aanstelling voor één jaar met daarna de intentie tot onbepaalde tijd;
 • voor salariëring en arbeidsvoorwaarden volgen we de cao Ziekenhuizen. Inschaling in functiegroep 60 (afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring).  

 

Solliciteren 

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We zien graag je sollicitatie tegemoet! Stuur je motivatiebrief en cv naar sollicitatie@sigra.nl. Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie Senior Programmamanager Arbeidsmarkt & Onderwijs’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sjoerd van Loon op telefoonnummer 06-58084196.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

 

Over Sigra


Sigra is een regionaal samenwerkingsverband in zorg en welzijn. Ons samenwerkingsverband telt 150 organisaties in Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam, Amstelland-Meerlanden en Kennemerland. Team Sigra ondersteunt het samenwerkingsverband. Bij Team Sigra werken 70 enthousiaste en gedreven collega's die hart hebben voor de zorg en welzijn. Samenwerking is de rode draad in alles wat we doen. 

Over ZWplus

ZWplus is het samenwerkingsverband van 23 organisaties in zorg en welzijn in de regio Noord-Holland Noord en sinds 1 januari 2016 als zelfstandig cluster aangesloten bij Sigra. In de regio Noord-Holland Noord ligt de focus op het samenwerken op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs.
De komende jaren neemt de schaarste op de arbeidsmarkt toe.

De zorg- en welzijnsaanbieders in Noord-Holland Noord willen voorkomen dat dit tot grote knelpunten in de zorgverlening gaat leiden. Door middel van regionale samenwerking werken we aan oplossingen die bijdragen aan een evenwichtige arbeidsmarkt. Het bestuur van ZWplus bestaat uit zes afgevaardigden van de aangesloten organisaties.

Over team Arbeidsmarkt& Onderwijs 

De vraag naar professionals in zorg en welzijn groeit en dus willen we zoveel mogelijk jongeren, zij-instromers en herintreders aantrekken, opleiden en behouden voor de sector. Team Arbeidsmarkt & Onderwijs (A&O) zet zich in voor een goede balans op de regionale arbeidsmarkt van zorg en welzijn.  A&O valt uiteen in drie programmalijnen: