Dit ga je doen

Om de arbeidsmarktkrapte van nu en in de toekomst het hoofd te kunnen bieden signaleer je de kansen en risico’s op de regionale arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Je helpt onze leden tot een gezamenlijke arbeidsmarktstrategie te komen. Dit doe je door kennis te brengen over de (regionale) arbeidsmarkt en de partijen het belang van het gebruik van data inzien. 

Je analyseert data en zet die om in relevante inzichten die bruikbaar zijn voor onze leden om tot strategische keuzes te kunnen komen. Je schrijft bondige publicaties, hebt een belangrijke rol in het uitdragen van de uitkomsten en is desgevraagd aanwezig bij overleggen waar jouw specifieke kennis wordt gevraagd. Samen met je collega-adviseur arbeidsmarktinformatie ben je sparringpartner voor besturen, directies, managers en/of inhoudelijk deskundigen van de leden en samenwerkingspartners als het onderwijs. Intern werk je nauw samen met de regiocoördinatoren, programmacoördinatoren en adviseurs.

Je werkt vanuit de drie kernwaarden van Sigra:  

Verbinden - Je helpt onze leden tot een gezamenlijke arbeidsmarktstrategie te komen. Zowel door hen inzicht te geven over de regionale arbeidsmarkt als te helpen samenwerken op basis van data in de vorm van een uitvoerbaar advies.

Versterken - Je signaleert kansen en risico’s op de regionale arbeidsmarkt van zorg en welzijn

Vernieuwen - Je levert een stevige bijdrage aan het vergroten van data-intelligentie bij de leden, waardoor zij gezamenlijk  voor de regionale arbeidsmarkt strategische keuzes kunnen onderbouwen met relevante, actuele en betrouwbare data.
 

Dit ben jij

Van het betekenis geven en duiden van feiten en cijfers word je blij. Je hoeft geen ‘data for breakfast’ te nemen, maar je schat data op waarde vanuit prognoses, kengetallen en personeelsinformatiesystemen.    
 

Dit zijn jouw competenties

 • Naast mondelinge communicatievaardigheden beschik je over een vlotte pen. 
 • Met jouw overtuigingskracht en diplomatiek handelen krijg de leden  op een hoger niveau van datavolwassenheid. Je kunt goed werken in een complex politiek en bestuurlijk krachtenveld.
 • Door jouw flexibiliteit schakel je snel tussen verschillende werkzaamheden, van operationeel tot strategisch.

 

Dit breng je mee

 • WO- werk en denkniveau
 • aantoonbare ervaring met projectmatig werken (scrum).
 • Kennis van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van zorg en welzijn

 

Dit bieden wij

Sigra doet alles om een gezonde werkomgeving te creëren voor zijn medewerkers. We werken met 70 enthousiaste en gedreven collega’s zowel thuis als op ons kantoor. Daar vind je goede koffie, fruit, maandelijkse stoelmassages en elk kwartaal een borrel of personeelsuitje.

Verder bieden wij:   

 • Veel interne opleidingen, een 13e maand, deelname aan pensioenfonds en collectieve zorgverzekeringen.
 • 5,5 week verlof, waarvan je een deel kunt sparen en altijd vrij op Bevrijdingsdag 5 mei
 • Volledige reiskostenvergoeding met OV door een NS businesscard voor dienstreizen én woon-werkverkeer 
 • Een platte organisatie waarbij autonomie en gelijkwaardigheid belangrijk zijn.
 • Laptop en iPhone in bruikleen om overal te kunnen werken.
 • We starten met een jaarcontract, maar als samenwerkingsorganisatie richten we ons op lange termijnrelaties.
 • Voor salariëring volgen we de cao Ziekenhuizen. Bij deze functies hoort schaal 60 (€3.700 – 5.500) en de trede hangt af van je kennis, opleiding en ervaring. 

 

Solliciteren

Heb je interesse in deze functie? We zien graag je sollicitatie tegemoet! Stuur uiterlijk dinsdag 13 februari je cv naar sollicitatie@sigra.nl. We vinden het fijn daarbij je motivatie te zien, in een vorm die bij jou past. Vermeld in het onderwerp ‘Sollicitatie Onderzoeker’.

Plan alvast de selectierondes in je agenda. Het eerste gesprek is op maandag 19 februari. Het tweede gesprek is op woensdag 21 februari. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wilfred Geerlings +31 (0)6-58084999  

Trefwoord: Senior, adviseur, Arbeidsmarkt, Onderwijs
 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.  

Over Sigra  

 Sigra is een regionaal samenwerkingsverband van ongeveer 155 organisaties in zorg en welzijn in Noord-Holland. Je kan hierbij denken aan ziekenhuizen, ouderenzorg, Jeugd, GGZ, huisartsen, apothekers en welzijnsorganisaties. Samen werken de organisaties aan vitale inwoners en professionals. Team Sigra adviseert en ondersteunt dit samenwerkingsverband. Bij team Sigra werken ruim zeventig enthousiaste en gedreven collega's die hart hebben voor de zorg en welzijn. Samenwerking is de rode draad in alles wat we doen. Lees ons verhaal en bekijk de animatie.

Over team Arbeidsmarkt & Onderwijs  

 De vraag naar professionals in zorg en welzijn groeit en we willen zoveel mogelijk jongeren, zij-instromers en herintreders aantrekken, opleiden en behouden voor de sector. Team Arbeidsmarkt & Onderwijs (A&O) zet zich in voor een goede balans op de regionale arbeidsmarkt van zorg en welzijn. 

A&O valt uiteen in drie programmalijnen:   

 

 • Bij Kiezen & Toeleiden organiseren we activiteiten voor jongeren, zij-instromers en herintreders zodat zij een zo aantrekkelijk en realistisch beeld krijgen van werken in zorg en welzijn.  
 • Bij Leren & Opleiden bevorderen we de samenwerking tussen onderwijs en organisaties in zorg en welzijn.  
 • Bij Werken & Behoud stimuleren we een prettig werkklimaat, zodat professionals met plezier naar hun werk gaan.  
 • Bij Data & Onderzoek faciliteren we het tijdig nemen van besluiten over arbeidsmarktvraagstukken in onze regio, door het verstrekken van data en inzichten.