Programma

12.30 - 13.00 uur     Inloop met koffie en thee
13.00 - 13.30 uur     Officiële opening
13.30 - 16.30 uur     Volg workshops en ontmoet elkaar op de innovatiemarkt
16.30 - 17.00 uur     Muzikale afsluiting met een hapje en drankje

Te volgen workshops

Volg workshops in drie rondes. De indeling van de workshops vindt ter plekke plaats. 
 

 1.  Digitaal fit?
  Vind je dat je teveel tijd kwijt bent met rapporteren en registreren? De tijd achter het scherm besteed je liever aan cliënten. Deze workshop geeft je tips en tricks om tijd te besparen. 
   
 2. Speel het "Mijn vertrouwenscirkel" spel
  Hoe ga je met cliënten in gesprek over hun netwerk? Of hoe leer je je cliënten hun grenzen aangeven? In een door de Hartenkamp Groep ontwikkeld spel leer je over het proces van de vertrouwenscirkel. 
   
 3. Autisme en epilepsie
  Een cliënt heeft autisme en epilepsie. Welke invloed heeft dat op zijn of haar leven? Hoe kun jij als begeleider het verschil maken? Ervaar het zelf (bij benadering) in deze workshop en kijk met die informatie opnieuw naar de mensen die je ondersteunt.
   
 4. Een frisse blik op de waarde van ervaringsdeskundigen
  Sta jij open voor nieuwe ideeën als het gaat om het inzetten van cliënten als ervaringsdeskundigen? Discussieer mee over stellingen als:  jij als professional kan het best bepalen waar een ervaringsdeskundige bij is of juist niet. 
   
 5. Werkgeluk
  Maak kennis met de factoren die van invloed zijn op jouw werkgeluk én ga aan de slag om te ontdekken wat de eerste kleine stappen zijn om meer werkgeluk te ervaren.
   
 6. Design thinking
  Voor het ontdekken van het daadwerkelijke probleem achter een vraag en het denken over mogelijke oplossingen is design thinking een mooi proces. Maak in deze workshop kennis met design thinking en leer deze methode toepassen op een casus.
   
 7. Klein geluk bij ernstig meervoudig beperkt (EMB)
  Klein geluk groot waarderen in de dagelijkse werk met je collega's, bewoners en naasten. Door anders kijken, ervaren, denken en doen  gelijkwaardige ontmoetingen en klein geluk creëren.
   
 8. Bied je “zeggenschap” of “veiligheid”?
  Hoe laat gaat het licht ’s avonds uit? Wat staat er op het menu? Wel of geen smartphone?
  In deze workshop word je meegenomen in hoe jij vanuit jouw vakmanschap een cliënt zoveel mogelijk eigen keuzes kan laten maken.
   
 9. Van vette feiten tot verrassend ganzenbord
  Ontdek op interactieve wijze de onderlinge en praktische samenhang tussen bewegen, voeding en slapen. In deze workshop doe je via onverwachte feiten en activiteiten, inspiratie op voor jezelf en de cliënten die jij begeleidt.
   

 10. De spellenkoffer
  Plezier en vermaak in clubs of thuis met andere bewoners of collega's is belangrijk. Ontdek in deze workshop de spellenkoffer van Stichting De Baan. Hierin zitten makkelijk te spelen spellen die zo zijn uitgelegd. Na afloop heb je genoeg inspiratie om op de werkvloer een gezellige tijd met elkaar te hebben. 

Aanmelden