Vernieuwend denken, regionaal samen doen

Auke Klijnsma (manager Arbeidsmarkt & Onderwijs) lanceerde tijdens de HR 1,5 daagse de nieuwe digitale Facts en Figures: een belangrijke stap in datagedreven werken. Keuzes willen wij namelijk het liefst zoveel mogelijk onderbouwen op data. Daarom bouwen we samen met onze leden actief aan datagedreven werken in de regio. Samen hebben wij een enorme volume aan data en met de vernieuwde arbeidsmarktinformatie maken wij die intelligent. We maken interactieve grafieken en tabellen die wij vervolgens gebruiken voor onze gezamenlijke arbeidsmarktplannen. In plaats van dat we de informatie één keer in het jaar publiceren doen we dit nu doorlopend. Zo ben je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van zorg en welzijn en kun je op tijd bijsturen.

Wat biedt Sigra nog meer aan arbeidsmarktinformatie?

De Facts en Figures is een onderdeel van de grote hoeveelheid aan data die wij aan onze leden bieden. Op sigra.nl/arbeidsmarktinformatie vind je specifieke informatie over bijvoorbeeld uitstroom en behoud personeel. Of ga naar de pagina werkgelegenheid en lees meer over onder andere de ontwikkeling van de regionale instroom en uitstroom in de sector. Al deze pagina’s blijven we ook actueel houden.
 

Arbeidsmarktinformatie ontwikkelen we samen verder

De vernieuwde arbeidsmarktinformatie is met groot applaus ontvangen. Een aantal leden zijn zo enthousiast dat ze hebben aangeboden mee te willen denken om de arbeidsmarktinformatie verder te ontwikkelen. Er komt zeker een vervolg.

Contact voor meer informatie