Werkgeluk meten

Met deze tool willen we onderzoeken hoe we werken in de zorg en welzijn in onze regio nog aantrekkelijker kunnen maken. De tool wordt zo gemaakt dat je verschillende soorten onderzoeken kunt doen, bijvoorbeeld over hoe tevreden mensen zijn op hun werk, of hoe goed de samenwerking gaat. Bijvoorbeeld: 

  1. Heeft salarisverhoging daadwerkelijk impact op het behoud van professionals?
  2. Zijn reistijden en parkeerkosten een belemmering om in de gemeente Amsterdam te komen werken?
  3. Zijn er best practice organisaties op het gebied van vitaliteit van medewerkers boven de 60 jaar, en wat doen zij beter?
  4. Ervaren zorgprofessionals die daarnaast ook mantelzorger zijn, hogere werkdruk dan zorgprofessionals die dat niet zijn?

Met deze tool kun je niet alleen die vragen stellen, maar ook snel zien hoe het op dat moment gaat. Zo kun je snel reageren als er iets niet goed loopt. 

Deze pilot helpt ons om de werkbeleving van professionals te meten. Door veilig gegevens te verzamelen en andere databronnen met elkaar te koppelen kunnen we waardevolle inzichten genereren die ons helpen om beter te begrijpen wat er regionaal speelt en hoe we dit kunnen verbeteren. 
 

Eerste mijlpaal bereikt

Op vrijdag 19 april is de eerste belangrijke mijlpaal bereikt! Tijdens een bijeenkomst hebben we besproken wat we allemaal willen weten en hebben we de basis gelegd voor de vragen die we gaan stellen met de survey tool. We beginnen met een testfase, waarin we de tool kunnen verbeteren voordat we het breder gaan gebruiken bij andere organisaties.

We zijn blij met de betrokkenheid van alle deelnemende organisaties en kijken uit naar de verdere voortgang van dit project.
 

Meer informatie