Ontdekdezorg week

In de maand maart vindt in het hele land Ontdekdezorg week plaats. Een week lang vinden er activiteiten plaats. Doel is potentiële zij-instromers, herintreders en carrièreswitchers te interesseren voor in een baan in zorg en welzijn. De week sluit aan bij de landelijke Ik Zorg campagne.

In 2021 vond de Ontdekdezorg week vanwege het coronavirus volledig online plaats. Bezoekers konden digitaal kennis maken met de sector Zorg en Welzijn. Lees in het jaarverslag de belangrijkste resultaten van de landelijke week. 

 

 

 

 

 

Ontdekdezorg week 2022

In 2022 vindt de week plaats van 14 tot en met 19 maart.
Ontdekdezorgweek.nl

Ik zorg postercampagne

Informatiemarkten voor zij-instromers en herintreders

Samen met UWV Werkgeverspunten, onderwijs en regionale samenwerkingspartners organiseren we informatiemarkten in de Sigra-regio’s voor de doelgroep (zij)-instromers en herintreders.   

Nationale banenbeurzen

Sigra staat met een grote stand op banenbeurzen zoals de CareerXperience en de Nationale Carrièrebeurs. Leden die dat willen, kunnen aansluiten. Sigra vergoedt een groot deel van de kosten.

Voorlichtingsmateriaal

Op ons YouTube-kanaal zijn filmpjes te zien met inspirerende persoonlijke verhalen van zij-instromers en in zorg en welzijn. Voor zij-instromers en herintreders hebben we een carrièrewijzer ontwikkeld.

Meedoen

Geïnteresseerden die op de activiteiten afkomen, zijn vooral benieuwd naar werk-leermogelijkheden bij werkgevers. Bied je als werkgevers leerbanen aan en wil je meedoen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie