Zorg2025 inspireert tot ‘gezond ondernemen’

28-11-19
Zorg2025

Hoe haal je financiering op voor een vernieuwend zorgconcept en zorg je voor structurele bekostiging? Aanbieders en innovatieve ondernemers in zorg en welzijn wisselden kennis en ideeën hierover uit tijdens Zorg2025 op 19 november.

Goed toegankelijke, zinnige en zuinige zorg: dat is waar Zorg2025 naar streeft. Geen eenvoudige opgave, maar de sprekers van vandaag laten zien dat bedrijven toch iets te zoeken hebben in deze sector. Hoe je van een vernieuwend zorgidee tot een gezond bedrijf komt, blijkt uit het verhaal van Daniel Hommes, voorheen werkzaam als maag-darmspecialist in het LUMC en nu CEO van DEARhealth: een door kunstmatige intelligentie gestuurde technologie die per patiënt aanbevelingen doet voor het door hem of haar te doorlopen zorgpad.

Gezonde financiële prikkels

Jeroen Struijs, universitair hoofddocent LUMC en senior researcher bij het RIVM vertelt over nieuwe bekostigingsmodellen voor gezondheidszorg, waarmee je niet twee maar drie vliegen in een klap slaat: gezondheidswinst voor de patiënt, verbeterde gebruikerservaring van alle betrokkenen in het zorgpad, en kostenverlaging. Startups die zich richten op het zowel beter als betaalbaarder maken van de zorg kunnen eerder rekenen op een kapitaalinjectie van Health Innovations. Dick Sietses, partner bij Health Innovations, geeft een korte cursus venture capital.

Lees hier het volledige verslag van deze ZORG2025-bijeenkomst. Sigra organiseert deze bijeenkomsten samen met Rabobank Amsterdam, Amsterdam Economic Board, Kamer van Koophandel en Ahti.