Vreugdehof wint SIGRA Diversiteitsaward 2014

21-11-14

Het project ‘Respect’ van Vreugdehof (Amstelring) werd tijdens de SIGRA arbeidsmarktconferentie 2014 uitgeroepen tot winnaar van de SIGRA Diversiteitsaward 2014. Namens de jury reikte Robert Takken, Implementatie & Sustainability Manager, PostNL de prijs uit aan Anja Schouten, locatiemanager en Elzelien Stringer, WAN Hoofd van Vreugdehof. De jury: 'Respect maakt discriminatie binnen de zorg bespreekbaar. Met dit initiatief maakt de betreffende locatie een statement, de vrijblijvendheid wordt weggehaald.'

Lees ook de Presentatie uitreiking Diversiteitsaward

Juryleden

 • Karin Luidens Beleidsadviseur Arbeidsmobiliteit, RegioPlus
 • Marion Beckrop, Coördinator Vrijwilligers, Amsta (en lid SIGRA Netwerk Diversiteit)
 • Patricia Gho, Directeur V&V, Cordaan
 • Robert Takken, Implementatie & Sustainability Manager, PostNL

Criteria

SIGRA reikte voor de derde keer de Diversiteitsaward uit. Vijf genomineerde initiatieven voldeden aan de gestelde criteria:

 • laat zien dat er oog is voor diversiteit in het personeelsbeleid
 • vernieuwend en/of verrijkend is als het gaat om potentieel van medewerkers
 • toepasbaar in zorg(organisaties)

Genomineerde initiatieven

 • Amstelring - Vreugdehof: Respect
  Discriminatie in de zorg wordt breed in de zorgorganisatie bespreekbaar gemaakt. Het onderlinge vertrouwen en respect binnen de teams wordt vergroot.
  Resultaat: In Vreugdehof gaan ze respectvol met elkaar om!
 • Amstelring – de Venser: Mijn leven in kaart (MLIK)
  MLIK draait om het verkennen, herkennen en erkennen van de levensverhalen van oudere migranten en vluchtelingen. De methode is bedoeld om vrijwilligers of medewerkers handvatten te bieden om met migranten ouderen over hun levensverhaal in gesprek te gaan.
  Resultaat: Inspirerende verhalen van ouderen!
 • Cordaan – Beth Shalom: E-learning programma
  Nieuwe medewerkers zijn welkom om te werken bij Beth Shalom. Door middel van e-learning wordt nieuwe medewerkers kennis bijgebracht over de Joodse identiteit van Beth Shalom en dit is gericht op het geven van concrete aanwijzingen / richtlijnen voor de dagelijkse zorgpraktijk.
  Resultaat: Medewerkers leveren zorg die aansluit bij de Joodse bewoners
 • Platform Mokum Roze: Trainingscyclus “Diversiteit ouderenzorg”
  Diversiteit Ouderenzorg is bedoeld voor professionals in de ouderenzorg. De training is gericht op kennisvergroting en bewustwording van de eigen houding ten aanzien van diversiteit en het bespreekbaar maken van verschillen.
  Resultaat: Het bieden van goede zorg en gelijke behandeling van iedereen
 • VUmc: Leidinggeven aan culturele diversiteit
  Door deelname aan workshops ‘leiding geven aan culturele diversiteit’ is bij veel leidinggevenden en seniormedewerkers van VUmc de bewustwording en de dialoog rond dit thema vergroot.
  Resultaat: De deskundigheidsbevordering van het team = betere kwaliteit patiëntenzorg.

SIGRA Diversiteitsaward 

De SIGRA Diversiteitsaward is in het leven geroepen, omdat SIGRA het als een belangrijke taak van zorgorganisaties beschouwt om op een goede manier zorg te bieden aan de divers samengestelde en multiculturele bevolking in haar werkgebied.

Lees meer over Diversiteit