Opleiding Functionaris Gegevensbescherming start 24 september

19-08-19
Opleiding Functionaris Gegevensbescherming in Zorg & Welzijn

Wegens succes biedt SIGRA de opleiding tot Functionaris Gegevensbescherming (FG) in Zorg en Welzijn voor de vijfde keer aan. De opleiding is samengesteld vanuit een samenwerking tussen IIR, VKA en SIGRA. Inmiddels hebben meer dan vijftig mensen de opleiding afgerond. De volgende opleiding gaat van start op dinsdag 24 september. Er zijn nog plekken over, dus meldt u snel aan! Hier vindt u meer informatie over de opleiding en hoe u zich kunt opgeven.

Veel zorg- en welzijnsorganisaties zijn momenteel zoekende naar hoe ze de rol van Functionaris gegevensbescherming (FG) vorm kunnen geven binnen de organisatie. Sommige organisaties werven een FG of huren samen met anderen een FG in deeltijd in. Anderen zoeken naar de juiste bijscholing op de privacy wetgeving voor een medewerker die daarmee als FG kan worden geregistreerd. Daarom biedt SIGRA haar leden een op maat gemaakte opleiding tot Functionaris Gegevensbescherming, die zich specifiek richt op het domein van zorg en welzijn en zorgt voor een kennisnetwerk van de deelnemers binnen de eigen regio. 

SIGRA heeft ook een eigen FG dienstverlening
Verschillende SIGRA-leden maken gebruik van de FG-diensten van de 4 FG’s die door SIGRA worden gedetacheerd: Onno AdolfsAnat Fuldauer, Ted van Dormolen en Annelies Magnin. Klik hier om daar meer over te lezen. 

Dit initiatief is onderdeel van het project Privacy & Informatieveiligheid