Lancering campagne Jeugdhulp Amsterdam

07-09-18
Lancering campagne Jeugdhulp Amsterdam - SIGRA

Op vrijdag 7 september is de campagne Jouw Kansen in de Jeugdhulp Amsterdam gelanceerd. De campagne schetst een realistisch beeld van de uitdagende en interessante kanten van het werk binnen het zwaardere segment van jeugdhulp. Met deze campagne pakken zeven Amsterdamse jeugdhulporganisaties, de gemeente Amsterdam en SIGRA gezamenlijk het ervaren tekort aan deskundig en ervaren hbo-opgeleid personeel binnen het zwaardere segment van de jeugdhulp aan.

Waarom deze campagne?

De zeven jeugdhulporganisaties hebben moeite met het vinden van deskundig personeel binnen het zwaardere segment jeugdhulp. Mede hierdoor lopen wachtlijsten voor specialistische jeugdhulp op en wordt de doorstroom van cliënten van lichtere naar specialistische jeugdhulp belemmerd. Daarnaast zorgen personeelstekorten ervoor dat het huidige personeel een hogere werkdruk ervaart.

Campagne gericht op boeien, binden en behouden

De campagne richt zich op het boeien en binden van toekomstig en huidig hbo-opgeleid agogisch personeel in de jeugdhulp in Amsterdam. Enerzijds door nieuwe medewerkers (zoals, studenten en starters) en herintreders te verleiden om (opnieuw) te gaan werken binnen de jeugdhulp. Anderzijds door huidige medewerkers te bevestigen en enthousiasmeren in hun keuze voor een langdurige loopbaan in de Amsterdamse jeugdhulp.

De komende weken wordt de campagne breed verspreid via sociale media, online nieuwsbrieven en posters. Ook is er een speciale campagnewebsite www.jouwkansenindejeugdhulp.nl. Deze website bestaat uit inspirerende loopbaanverhalen van jeugdhulpprofessionals en een handige tool die kansen in de jeugdhulp weergeeft afhankelijk opleiding en werkervaring.

Samenwerking

De campagne is een gezamenlijk initiatief van Altra, Cordaan-Jeugd, De Bascule, Jeugdbescherming Regio Amsterdam, William Schrikker & De Jeugd-& Gezinsbeschermers/ William Schrikker Pleegzorg, Spirit, Philadelphia, de gemeente Amsterdam en SIGRA. Deze partijen sloegen begin 2018 de handen ineen binnen het project ‘Gezamenlijke aanpak personeelstekorten binnen het zwaardere segment jeugdhulp – regio Amsterdam’.