Kijkshopmedewerkers benaderd om in de zorg te komen werken

08-03-18
SIGRA - Kijkshopmedewerkers benaderd om in de zorg te komen werken

Op 5 maart vond een bijeenkomst voor oud-Kijkshop medewerkers plaats in Amsterdam dat ging over werken in de sector Zorg en Welzijn. Door het faillissement van Kijkshop komen de ongeveer vierhonderd medewerkers op straat te staan.

Zij-instromers

Samen met de curator, het Ministerie van VWS en RegioPlus is bekeken of (een aantal) van de medewerkers van Kijkshop werk kunnen vinden binnen de gezondheidszorg. In onze sector is dringend behoefte aan nieuwe medewerkers en zo ook zij- instromers. Daarom is besloten om landelijk drie bijeenkomsten te organiseren voor Kijkshopmedewerkers om kennis te laten maken met werken en leren in onze sector.

Succesvolle bijeenkomst

SIGRA had samen met VBZ Kam en Utrecht Zorg de bijeekomst op 5 maart verzorgd. Op deze bijeenkomst zijn 16 geïnteresseerden af gekomen. Onder hen waren mensen die dit als een kans zagen om werk te gaan doen wat ze eigenlijk altijd al hadden willen doen. Eén persoon gaf zelfs aan het hele traject tot ambulanceverpleegkundige te willen gaan volgen zonder enige zorg achtergrond. Anderen waren nog meer zoekend en wilden vooral weten of de zorg iets voor hen zou zijn. Het was een geslaagde avond met mooie verhalen en goede gesprekken. Na afloop bleven mensen nog zeker een uur hangen om hun vragen te stellen. Vele van de aanwezigen gaven aan in de Week van Zorg en Welzijn een aantal instellingen te willen bezoeken en verder zal het project 'Sterk in je werk, zorg voor jezelf' vanuit deze regio zeker een aantal nieuwe kandidaten ogen verwelkomen. Naast SIGRA waren een Sterk in je Werk- Jobcoach, een vertegenwoordiger van het ministerie van VWS en RegioPlus aanwezig.

Op 6 maart vond de bijeenkomst plaats in Den Bosch en op 7 maart in Zwolle.