eOntbijt met VWS

08-03-18
eOntbijt met VWS - SIGRA

Op 15 februari 2018 begon de ochtend vroeg voor de deelnemers aan het eOntbijt bij het Fieldlab in Hof van Sloten. Het Ministerie van VWS vroeg de Zorginnovatiewinkel en SIGRA om een ontbijtsessie te organiseren voor maximaal 30 mensen uit zorg en welzijn met zicht op bevorderende en belemmerende factoren bij opschalen van eHealth. Het doel was dat VWS in gesprek kon met de aanwezigen om zo ervaringen te verzamelen over het gebruik van eHealth. En natuurlijk was het een ideaal moment voor de aanwezigen om nieuwe contacten op te doen en bestaande contacten aan te halen.

Er was geen plenair deel, maar de deelnemers gingen onder het genot van een ontbijt met elkaar in gesprek aan de verschillende statafels. Medewerkers van VWS liepen rond en haalden zoveel mogelijk informatie op uit de verschillende gesprekken. De twee uur vlogen voorbij, er zijn goede gesprekken gevoerd en deelnemers hebben nieuwe interessante ontmoetingen gedaan. Een mooie combinatie van netwerken en informatie verzamelen.

Door het hele land zijn soortgelijke ontbijsessies gehouden en VWS verzamelt alle input uit deze sessies en komt met een landelijk vervolg.  De ontbijtsessietour is voortgekomen uit een door VWS gesubsidieerd project ‘de Zorginnovatiewinkel on Tour’. De Zorginnovatiewinkel (ZIW) heeft daarvoor zorginnovatieontbijten op verschillende plekken in het land georganiseerd.

Lees meer over het programma ICT, innovatie & eHealth