Digitale verpleegkundige overdracht in de versnelling

06-09-19
Digitale verpleegkundige overdracht in de versnelling - SIGRA

Het is gelukt! Cordaan heeft samen met BovenIJ, OLVG, Evean, Amsterdam UMC en Zonnehuisgroep Amstelland in SIGRA-verband de subsidie voor de proeftuin InZicht eOverdracht binnengehaald.

In de verpleegkunde worden overdrachten van patiënten nog op papier gedaan of met meerdere systemen, waardoor tot 8 keer overtypen nodig is. Dat kost veel tijd en leidt tot fouten. Door middel van eOverdracht kan dit proces sneller en accurater verlopen, waardoor de schaarse tijd die de verpleging heeft weer ingezet kan worden voor de directe zorg voor de patiënt.

In de proeftuin wordt daar een eerste start mee gemaakt. Bij eOverdracht worden afspraken gemaakt over hoe je de gegevens maar één keer in een systeem hoeft te registreren en het automatisch in een ander systeem wordt overgenomen. Systemen communiceren met elkaar en zo worden gegevens makkelijker tussen zorginstellingen uitgewisseld.

De proeftuin is op 1 september gestart en heeft een doorlooptijd van 6 maanden. De geleerde lessen worden gedeeld met andere eOverdracht proeftuinen elders in Nederland en dienen als basis voor een landelijk subsidietraject om alle zorginstellingen conform eOverdracht te laten werken.

Bekijk de video over eOverdracht in het ziekenhuis BovenIJ en Zonnehuis Amstelveen
En de video van NOS 'We leven in 2018, het is beschamend dat dit nog steeds zo is'