Afstemmingsbijeenkomst stages verpleegkundigen: Volop mogelijkheden tot anders opleiden

03-07-18
SIGRA - Afstemmingsbijeenkomst stages verpleegkundigen

Alle zeilen moeten bijgezet worden in het creëren van extra opleidingsplaatsen voor verpleegkundigen. ‘Anders opleiden’ in organisaties kan daaraan bijdragen.

Dat is wat werd besproken tijdens de afstemmingsbijeenkomst van SPInOV op 2 juli. Hoe organisaties ondanks druk op de personele inzet extra kunnen opleiden stond centraal tijdens de bijeenkomst. Er werden vijf inspirerende pitches gegeven over onder meer hoe het goed inrichten van leerwerkplaatsen het leerklimaat in de organisatie kan verbeteren. Verder kwamen diverse andere voorbeelden aan de orde zoals stages in de keten, interprofessioneel leren en het beter inrichten van de interne processen zodat onbenutte opleidingsplaatsen voorkomen worden.

Tijdens de bijeenkomst werd de stand van zaken rond het verhogen van het aantal opleidingsplaatsen besproken. De in SPInOV participerende organisaties stellen hun opleidingsplannen al flink bij; van zo’n 2000 naar bijna 2500 personen op opleidingsplekken per jaar. Toch moet er nog een schepje bovenop.

Deelnemers van SPInOV ontvangen een verslag en een notitie met betrekking tot de gegevensverzameling. Lees meer over SPInOV